Paris'te hırsızlıkta dikkat çeken yükseliş: 8 binin aşkın vaka

Fransa’nın başkenti Paris’te hırsızlık olayları son bir yılda yüzde 29 arttı. Polis kayıtlarına göre ilk 9 ayda 8 binin üzerinde hırsızlık vakası yaşandı. Paris’te her gün ortalama 30’a yakın hırsızlık vakası kayıtlara geçti.

Fransa’nın başkenti Paris’te 2022’nin ilk dokuz ayında bir önceki yılın aynı dönemine oranla hırsızlık oranı yüzde 29 arttı. Fransız medyası başkentte her gün ortalama 30’a yakın hırsızlık vakasının polis kayıtlarına geçtiğini yazdı.

Paris’te yılın ilk 9 ayında 8 binin üzerinde hırsızlık vakası polise rapor edildi. Bu rakam bir önceki yıla oranla yüzde 29 arttı. Soygunlar zengin mahallelerin olduğu 15. Bölgede yoğunlaştı. 15. Bölgede yılın ilk 9 ayında 961 ev soyuldu. 18. Bölge 777, 16 bölgede ise 675 soygun yapıldı. 646 hırsızlık vakasının kayda geçtiği 19. Bölge, yüzde 89 artışla suçun en hızla arttığı mahalle olarak öne çıktı.

Paris Emniyet Müdürlüğü’nden Bernard Bobrowska , Le Parisien gazetesine yaptığı açıklamada, başkentin her türden hırsız, suç çetesi ile Avrupa’nın doğusundan gelen refakatsiz çocuklar için cazibe merkezi olduğunu belirtti. Le Parisien, Balkan ülkeleriyle birlikte, Fas, Cezayir gibi Kuzey Afrika ve Güney Amerika kökenlilerin hırsızlıktan sabıkası olanlar arasında ilk sırada olduğunu aktardı.

# Paris # fransa # hırsızlık