Rus komutan Surovikin'den kritik Ukrayna açıklaması

Rusya’nın Ukrayna’da savaşan Birleşik Askeri Kuvvetler Komutanı'lığına getirilen General Sergey Surovikin kritik açıklamalarda bulundu. Rus General, Ukrayna'da 'zor kararlar alabileceklerini' belirterek, "Operasyon bölgesindeki genel durumu gergin olarak tanımlayabiliriz" dedi.

Rusya’nın Ukrayna’da savaşan Birleşik Askeri Kuvvetler Komutanı'lığına getirilen General Sergey Surovikin kritik açıklamalarda bulundu. Rus General, Ukrayna'da 'zor kararlar alabileceklerini' belirterek, "Operasyon bölgesindeki genel durumu gergin olarak tanımlayabiliriz" dedi. General Surovikin şunları söyled:

- Ukrayna'daki suç rejimi, savaş alanını terk etmeye çalışan herkesi vuran, milliyetçi muhafız müfrezeleri kullanıyor. Bu yüzden her gün yüzlerce insanın ölümüne ve yaralanmasına neden oluyorlar.
- Bizim farklı bir stratejimiz var, Biz Ukraynalılarla birlikte bir halkız ve tek bir şey istiyoruz: Ukrayna'nın Batı'dan ve NATO'dan bağımsız, Rusya'ya dost bir devlet.
- Düşman, Ukrayna vatandaşlarını ölüme iten ve savunmamızı kırmaya çalışan bir suç rejimidir. Bunu yapmak için Ukrayna Silahlı Kuvvetleri mevcut tüm yedekleri ön cepheye çekiyor ve bu yedekler tam bir eğitim kursunu bile tamamlamamış olan bölgesel savunma kuvvetleridir. Aslında, Ukrayna onları ölüme mahkum ediyor.
- Genel olarak, özel askeri operasyon bölgesindeki durum gergin olarak nitelendirilebilir.
- Düşman, Rus birliklerinin mevzilerine saldırma girişimlerini durdurmaz. Kupyansky'ta, Krasnolimansky'ta ve Nikolayev'de buna izin verilmeyeccek.
# rusya # Ukrayna # nato # Donbass # Putin