Rusya Batı'yı uyardı

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya Ukrayna'da Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı açıklamada, Kiev yetkililerinin Donetsk'i Batı silahlarıyla kelimenin tam anlamıyla yerle bir etmeye çalıştığını söyledi.

Rusya Batı'yı uyardı

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya Ryazan ve Engels yakınlarındaki Rus uçak pistlerine saldıran Ukrayna insansız hava araçlarının ABD'den alınan uydu verileriyle yönlendirildiğini belirterek şunları kaydetti:

- Geçen hafta Donetsk'te Batı silahlarıyla gerçek bir katliam yaşandı. Batılı devletlerin kışkırtmasıyla Ukraynalı cezalandırıcılar şehri tam anlamıyla yerle bir etmeye çalışıyor. Amerikan uydu verileri kullanılarak Rus stratejik uçak pistleri Dyagilevo ve Engels'e saldırıldığına dair raporlar alıyoruz. Yükseltilmiş Sovyet Tu-141 Strizh dronları, Amerikan GPS küresel uydu sistemi tarafından yönlendiriliyordu.

Nebenzya, konuşmasının ilerisinde, Rus askeri-sanayi kompleksinin hedeflerini tam anlamıyla başarıyla gerçekleştirdiğini ve Moskova'nın bu konuda herhangi bir dış yardıma ihtiyacı olmadığını kaydederek şunları belirtti:

- Eski Batılı ortaklarımızın (Güvenlik Konseyi toplantısında) konuşmalarından ilham almamız pek olası değil, çünkü hepsi vurguyu örneğin İran'dan Rusya'ya silah sevkiyatı yapıldığı iddiasıyla ilgili asılsız suçlamaya kaydırmaya çalışacaklar. Rus askeri-sanayi kompleksi her türlü hedefi gerçekleştirebilir ve kimsenin yardımına ihtiyacımız yok.

Nebenzia, 2020'den beri Ukrayna'dan tanklar gibi ağır silahlar da dahil olmak üzere Afrika ve Orta Doğu'daki çatışma bölgelerine akan silahlar hakkında bilgi vererek Ukrayna ordusuna ait depolardan silah çalınması konusunda uyarıda bulundu.

Kaynak: Unews

# rusya # abd # Ukrayna # silah