Rusya Kiev'deki askeri hedefleri havadan ve denizden vurdu

NATO kuşatmasına karşı Ukrayna askeri operasyonu sürdüren Rusya, bir kez daha Kiev’i vurdu. Rusya Savunma Bakanlığı Ukrayna’nın ordu ve enerji tesislerinin havadan ve denizden vurulduğunu bildirdi. Öte yandan Rusya'nın başkenti Moskova'da kısmi seferberlik süreci sona erdi.

ABD'nin güdümündeki NATO'nun Karadeniz'de genişleme planlarına set çeken Rusya, Ukrayna’ya askeri operasyonunu sürdürüyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın başkenti Kiev ile bir dizi kente füze atışları yapıldığını, enerji ve askeri komuta tesislerinin havadan ve denizden vurulduğunu duyurdu. Bakanlık, füze atışlarının görüntülerini yayınladı.

Öte yandan Rusya'nın başkenti Moskova'da kısmi seferberlik sona erdi. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Moskova'da kısmi seferberlik sürecinin tamamlandığını, gönderilen celplerin artık geçerli olmadığını bildirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 14 Ekim'de yaptığı açıklamada, kısmi seferberlik kapsamında 222 bin kişinin silah altına alındığını bildirmiş, tüm seferberlik etkinliklerinin 2 hafta içinde sona ereceğini duyurmuştu.

# rusya # vladimir putin # moskova # rusya savunma bakanlığı # Ukrayna # nato