Şi Cinping kamuflajla orduyu denetledi

Pasifik'te Çin'i kuşatma planlarına girişen ABD'ye "bir numaralı hasım" ilan ettiği Çin'den mesaj var. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, askeri kamuflajını giydi, orduya "savaşa hazır olun" dedi. Çin'in 2027 yılına kadar askeri kapasitesini arttıracağını söyledi.

Tayvan, Güney Kore ve Japonya üzerinden Pasifik kuşatması yapmaya çalışan ABD'ye, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping böyle yanıt verdi:

- Tüm silahlı kuvvetler, tek ve en temel kriter olarak muharebe kabiliyetine odaklanmalı, tüm çalışmalarını savaşa hazırlık ve kazanma kabiliyetine erişme hedefi doğrultusunda yürütmeli.

 Gelecek yüzyılını Hint-Pasifik ile şekillendiren, Çin'i bir numaralı hasım ilan eden ABD, Güney Kore ve Japonya ile peş peşe tatbikatlar yaparken, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, orduyu denetledi.

Görüntüler, Çin Halk Kurtuluş Ordusunun komuta karargahı olan Merkezi Askeri Komisyonun müşterek harekat merkezinden.

Çin Lideri Şi Cinping askeri üniformasıyla mesaj verdi. Çin Komünist Partisinin 20. Ulusal Kongresi'nde 3'üncü kez Merkezi Askeri Komisyon Başkanlığına seçildikten sonraki ilk ziyaretinde orduya seslendi:

- 20. Ulusal Kongresi'nin yol gösterici ilkelerini uygulamak, birlik eğitimini ile savaş hazırlıklarını geliştirmek ve kararlı duruşunu vurgulamak için Merkezi Askeri Komisyonun yeni üyeleri ile ortak operasyonlar komuta merkezine geldim

 Dünya siyasetinin yeniden şekillendiğine dikkat çekti Şi. Ordunun bu yeni düzene göre şekillenmesini istedi, "Savaşa hazır olun" dedi:

- Çin ordusu, ulusal egemenliği, güvenliği ve kalkınma çıkarlarını kararlılıkla korumalı, partinin ve halkın kendisine ifade ettiği görevleri yerine getirmelidir..

Çin Devlet Başkanı, Çin Halk Kurtuluş Ordusunun önüne bir de hedef koydu, tarih verdi. 100. kuruluş yıl dönümü olan 2027'ye işaret etti. Bu tarihe kadar Çin'in dünyanın en üst sınıf silahlı kuvvetlerinden biri haline geleceğini söyledi. "Bunu başarmak için elimizden geleni yapmalıyız." diye konuştu.

# Tayvan # Güney Kore # Çin Halk Kurtuluş Ordusu # Çin Devlet Başkanı Şi Cinping # Çin Komünist Partisi