Vahdet Haftası Reisi'nin konuşmasıyla başladı: 'Filistin'in kurtuluş yolu direniştir'

Hz. Muhammed’in doğumu kapsamında ilan edilen Birlik Haftası, İran’da düzenlenen konferansla başladı. 60 ülkeden 200’den fazla kişinin katıldığı konferans, İslam Dünyası’nda Bölünme ve Çatışmanın önlenmesi sloganıyla toplandı. Konferansın açılış konuşmasının İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi yaptı.

Bu yıl 36’ıncı düzenlenen Birlik Haftası 12 Ekim Çarşamba günü başladı.


Birlik Haftası kapsamında İran’ın başkenti Tahran’da önemli bir konferans düzenlendi. Konferansa dünyanın dört bir yanından katılım sağlandı.


İslam Dünyası’nda Bölünme ve Çatışmanın önlenmesi sloganıyla yapılan konferansta 60 ülkeden 200’ün üzerinde önder isim yer aldı.

Hz. Muhammed’in doğumu kapsamında ilan edilen Vahdet Haftası’nın açılışı için düzenlenen konferansın ilk konuşmacısı İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi oldu.

Reisi, sulta rejimlerinin devam ettirilmesini isteyen emperyalistlerin, ikinci dünya savaşı sonrası Müslümanlara karşı komplo kurmaya çalıştığını belirtti.

Emperyalizm ve siyonizmle mücadelede zaferin diyalog değil direnişle geldiğini ifade eden Reisi, Lübnan ile Filistin’in önemli örneklerden olduğunu kaydetti.

Filistin’in kurtuluş yolunun müzakere masalarından geçtiğini düşünenlerin yanlış yaptığını söyleyen Reisi, “Günümüzde Siyonist rejim ile uzlaşma akımı yenilgiye uğramıştır” dedi.

# islam dünyası # Hz. Muhammed # iran # ibrahim reisi # lübnan # filistin