Öğrenciler yapay zekâ ile okullu olacak: 'Tek bir çocuğu bile kaybetme lüksümüz yok'

Eğitimde, okulu terk etme riski olan öğrenciler için yapay zekâ tabanlı takip sistemi geliştirildi. “Tek bir çocuğu bile kaybetme lüksümüz yok” diyen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ilk ve ortaöğretim çağındaki 280 bin kayıt dışı öğrenci için okul müdürü ve rehber öğretmenlerin sahaya çıkacağını aç

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ilk orta ve lise çağında yaklaşık 270 bin kayıt dışı öğrenci olduğunu açıkladı.

Bakan Özer, okulu terk riski olan öğrenciler için yapay zeka tabanlı takip sistemi geliştirdiklerini, çeşitli kriterleri deneyerek bu öğrencilere okulu benimsetmeye çalışacaklarını söyledi.

ÖĞRENCİLER YAPAY ZEKÂ İLE OKULLU OLACAK

“Tek bir çocuğu bile kaybetme lüksümüz yok” diyen Özer, ilk ve ortaöğretim çağındaki 280 bin kayıt dışı öğrenci için okul müdürü ve rehber öğretmenlerin sahaya çıkacağını bildirdi:

Bakanlık sadece kayıt içine almak için çabalamıyor. Aynı zamanda terk riski olan öğrencileri de erken belirleyip rehberlik, danışmanlık hizmeti veriyor. Ailesiyle temas kurup ailesine destek olma inisiyatifi alıyor. Akademik başarılar, devamsızlık sayısı, ailesinin sosyoekonomik durumu inceleniyor. Bu kriterleri biz mevcut veri tabanımızın içerisinde, yapay zeka ile oluşturduğumuz yazılım sistemi üzerinde değerlendiriyoruz. Yani okulu terk etmiş olan çocukların datalarını kullanarak öngörüde bulunduk. Şimdi bunu aktif olarak uygulayacağız.



# Milli Eğitim Bakanı # Mahmut Özer # yapay zeka