Açık Öğretim Lise sınavlarında toplu kopya: Onbinlerce öğrencinin sınavı iptal

Çevrimiçi yapılan ve 20 Aralık’ta sona erecek olan Açık Öğretim Lisesi sınavlarının ilk 6 gününde kopya girişiminde bulunan 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi. Kopya çeken öğrenciler, 2 yıl boyunca Merkezi Sistem Sınavları’na alınmayacak.

Açık Öğretim Lisesi 1’inci dönem sınavları, çevrim içi ortamda 9 Aralık’ta başladı. 20 Aralık’a kadar devam edecek sınavlara Açık Öğretim Lisesi’nde kayıtlı olan 1 milyon 207 bin 930 öğrenciden yaklaşık 600 bini girdi.

Sınavlar devam ederken, sınav sırasında kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin sınavları iptal ediliyor. Edinilen bilgiye göre, sınavın başladığı 9 Aralık’tan beri kopya çektiği anlaşılan 60 bin öğrencinin sınavı iptal oldu.

Sınavlara girmeye devam eden öğrencilerden kopya girişiminde bulunanların sistem tarafından anında belirlenerek bunu yapanların sınavlarının geçersiz sayıldığı bildirildi. Sınav ekranını ve sorularını internet üzerinden paylaşanlar tespit edilerek ilgili komisyon tarafından bu kişilerin sınavları da iptal edildi.

Çevrim içi sınav sırasında, bilgisayarda sınav penceresi dışında herhangi başka bir pencere açılamıyor. Ayrıca arka planda çalışan ve internet bağlantısı kullanan uygulamalar varsa bunlar da kapatılıyor. Başka bir program, tarayıcı veya sayfa açılması hâlinde öğrenciye uyarı mesajı verilerek, açılan sayfanın kapatılmaması durumunda öğrencinin o derse ait sınavı iptal ediliyor.


Açık Lise sınavına giren öğrenciler, bilgisayar ekranı dışında cep telefonlarıyla sınav ekranındaki soruların fotoğrafını çekip Telegram uygulaması üzerinden birbirleriyle paylaştı. Sınav sorularının paylaşılmasıyla grupta hazır bekleyen öğrenciler, sınav sorularını da ortaklaşa çözdü.

Kopya çeken öğrenciler, 2 yıl boyunca Merkezi Sistem Sınavları’na alınmayacak.

# Açık Öğretim Lisesi # kopya # merkezi sistem sınavları