'12 ay turizm’ nasıl sağlanacak?

Bacasız sanayide bu sezon yüzler gülüyor. Sezonun sonuna yaklaşılırken, turizmin başkenti Antalya’da turist hareketliliği olanca hızıyla devam ediyor. Bu durum turizmcinin süregelen talebi olan ’12 ay turizm’ konusunu yeniden gündeme getirdi. Peki bu nasıl sağlanacak?

Salgının zor günlerinin ardından turizmcilerin yüzü bu sezonda güldü. Güvenli turizmle birçok ülkeyi geride bırakan Türkiye bunun meyvelerini bu sezonda topladı.

Krizlere dirençli turizmciler, haziran ayı ile birlikte yeniden ayağa kalktı. Kaynak pazar Rusya’dan turist akışını sağlayacak çözümler arandı, bulundu. Avrupa pazarında beklenen oldu. Ve ülkemize turist akışı başladı. Şimdilerde hala sürüyor.

Her şeye rağmen kaynak pazar Rusya, ülkemize en fazla turist gönderen ülkeler sıralamasında yine ilk sıralarda yer aldı. Başta Almanya ve İngiltere olmak üzere Avrupa pazarında da bu sezon artış yaşandı.

Turizm sezonunda sona yaklaşılıyor ancak turizmin başkenti Antalya’da turist hareketliliği artarak devam ediyor. Hal böyle olunca turizmcilerin beklentileri de önümüzdeki 12 aya yayıldı.

Peki 12 ay turizm nasıl sürekli kılınacak?

Alanya Turizm Tanıtıma Vakfı ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, giderek ağırlaşan ekonomik sıkıntıların istihdam sorunu doğurduğunu söyledi. Turizmcilerin taleplerini dile getirdi.

# alanya # Alanya Turistik İşletmeciler Derneği # turizm