Bakan Nebati ticari kredi verilerini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ticari kredilere ilişkin son verileri paylaştı. KOBİ kredilerinin tarihsel ortalamasının üç katından fazla büyüdüğüne dikkati çeken Nebati, “Teşvik politikalarına devam edeceğiz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından Türkiye Ekonomi Modeline ilişkin açıklama yaptı.

 “TEŞVİK POLİTİKALARINA DEVAM EDECEĞİZ”

Nebati, ticari kredi büyümesinin ekim ayı sonu itibariyle yüzde 74,9 seviyesinde gerçekleştiğini belirtti. KOBİ kredilerinin ise tarihsel ortalamasının üç katından daha fazla büyüdüğüne dikkati çekti:

- Uyguladığımız politikalar sonucunda sağlanan güçlü kredi büyümesinde, ticari kredilerin ağırlığı yüksektir. Bankacılık sektörünün kredi hacmi Ekim sonu itibarıyla yıllık yüzde 68,2 artarken, aynı dönemde ticari kredi büyümesiyse yüzde 74,9 seviyesinde gerçekleşmiştir. Ekonomimizin bel kemiği olan ve milyonlarca insanımıza istihdam sağlamaya devam eden KOBİ’lerimizin de kredilere kolay erişimini önemsiyor ve önceliklendiriyoruz. Küresel resesyon beklentilerine rağmen ekonomik canlılığımızı sürdürülebilir kılmak için ihtiyatlı teşvik politikalarını uygulamaya devam edeceğiz.
# Hazine ve Maliye Bakanı # nureddin nebati # türkiye ekonomi modeli