Tahran'da 22’inci Uluslararası Ev Eşyaları Fuarı yapılacak

Atlantik basının göstermek isteği kaos tablosuna karşı İran’da hayat olağan şekilde devam ediyor. ABD’nin 40 yıldır devam eden yaptırımlarına karşı İran, ekonomik bağımsızlını sağlamak için faaliyetlerini hız kesmeden sürdürüyor.

İran’da düzenlenecek 22’inci Uluslararası Ev Eşyaları Fuarı için geri sayım sürüyor.

ABD’nin 40 yıldır ekonomik dar boğaz ve kaos yaşatarak iktidarı devirmek istediği İran’da ekonomik bağımsızlık için mücadele devam ediyor.

Bölge ülkeleriyle birçok alanda ticari faaliyet yürüten İran, şimdi de Uluslararası Ev Eşyaları Fuarı’na hazırlanıyor. Bu yıl 22’inci yapılacak fuarda ev eşyası üreten çok sayıda dünyanın sayılı firması yer alacak. 20 Aralık’ta başlayıp 23 Aralık tarihinde sona erecek fuarın, önceki yıllarda olduğu gibi yine ziyaretçi akınına uğraması bekleniyor.

Fuarı düzenleyen İran Ev Aletleri Sanayicileri Derneği, İranlı öncü firmaların yöneticilerinin de katılımıyla son hazırlıklar hakkında basına bilgiler verdi:

- Buzdolapları, derin dondurucular gibi soğutma endüstrileri, çamaşır makineleri, bulaşık makineleri, mikrodalgalar, televizyonlar, küçük ev aletleri, tüm mutfak aletleri ve daha bir dizi ürün bu fuarda sergilenecek.

 Ulusal Kanal’a konuşan İran Ev Aletleri Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Abbas Haşimi, Türkiye’deki firmalarla iş birliğini daha da artırmak istediklerini söyledi:

- Ülkemizde sahip olduğumuz petrokimya, çelik ve bakır gibi hammaddelerin sağladığı avantaj sayesinde Türkiye’ye çok ihracat yapıyoruz. Türkiye’nin iyi firmalarını, komponent imalatı alanında ve nihai ürünün satışı alanında mümkün olduğunca etkileşim kurmaya ve her biri ile bölgesel pazarlarda konsorsiyum oluşturmaya davet ediyoruz.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# iran # ev eşyaları