Bakan Özer açıkladı: Okul kantinlerine kira düzenlemesi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul kantinlerinde yüksek fiyat uygulamalarının önüne geçmek için adımlar atıldığını söyledi. Yeni eğitim-öğretim yılında kantinlerdeki kira artışını yüzde 25 ile sabitleyeceklerini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul kantinlerinde yüksek fiyat uygulamalarının önüne geçmek için adımlar atıldığını söyledi. Yeni eğitim-öğretim yılında kantinlerdeki kira artışını yüzde 25 ile sabitleyeceklerini açıkladı:

- Son 2 haftadan beri, okullarımızın bünyesinde bulunan kantinlerin kira artışıyla ilgili, kantinlerdeki ürünlerin fiyat artışlarıyla ilgili şikayetler almaya başlamıştık. Hem velilerden hem parti teşkilatımızdan hem esnaf ve sanatkarlar odasından… Bugün Maliye Bakanı ile de bir görüşme gerçekleştirdim ve 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı boyunca kantinlerdeki kira artışını yüzde 25 artışla sabitleme kararı aldık. Bu Kira indirimini sağladıktan sonra da kantinlerdeki ürünlerin indirimini de okul yönetimlerimiz bizzat takip edecekler. Amacımız Kantin işletmecilerini mağdur etmeden en önemlisi o hizmetten yararlanan öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin sağlıklı ürünlerle buluşmasını sağlamak.
# okul kantini # Milli Eğitim Bakanı # Mahmut Özer