Türk Metal Vestel'de örgütlendi

İşçiler, sendikalar örgütlenme atağına girdi. Koop-İş Sendikası Adidas'ta, Türk Metal Sendikası ise Vestel'de işçileri sendika üyesi yaptı.

İşçiler, sendikalar örgütlenme atağına girdi. Koop-İş Sendikası Adidas'ta, Türk Metal Sendikası ise Vestel'de işçileri sendika üyesi yaptı.


İşçiler örgütlenmeye devam ediyor. Örgütlenen işçiler, sendikal haklara kavuşuyor.

Türk-İş Konfederasyonu’na bağlı olan Koop-İş Sendikası, AVM'lerde örgütlenme sürecine hızla devam ediyor. IKEA, H&M (Eyçenem), Metro Grossmarket, Nike ve Puma gibi küresel markaların Türkiye'deki çalışanlarının örgütlü olduğu sendika, Adidas’ta bir süredir örgütlenme çalışmaları sürdürüyordu.

Koop-İş, Adidas’ta örgütlenme çalışmalarını tamamladı. Sendikadan yapılan yazılı açıklamada Adidas’ta çalışan işçilerin toplu iş sözleşmesiyle önemli kazanımlar elde edeceği vurgulandı.

”ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE EDECEKLER”

Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, açıklamada sendikal örgütlenmenin öneminin altını çizdi. Alemdar, AVM çalışanlarına da örgütlenme çağrısı yaptı:

 - Bakanlık tarafından da sendikamızın yetki almak için gereken çoğunluğu sağladığı tespit edildi. Yetkimizin kesinleşmesinin ardından Adidas'ta toplu iş sözleşmesi imzalanması için görüşmelere başlanacak ve Adidas'ta çalışan üyelerimiz, toplu iş sözleşmesiyle ücret, çalışma koşulları ve sosyal haklara ilişkin önemli kazanımlar elde edecektir.

Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, açıklamada sendikal örgütlenmenin öneminin altını çizdi. Alemdar, AVM çalışanlarına da örgütlenme çağrısı yaptı.

KOOP-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI//AVM ÇALIŞANLARINA ÇAĞRI

Koop-İş, ailemize yeni katılan Adidas çalışanları başta olmak üzere tüm üyelerimizden aldığı güçle, özel sektörde, AVM'lerde ve mağazalarda yürüttüğü örgütlenme çalışmalarını daha da güçlendirerek sürdürecektir. Adidas çalışanlarına, büyük ve güçlü Koop-İş ailesine hoş geldiniz diyor, iş kolumuzda sendikasız olarak çalışan tüm AVM ve mağaza çalışanlarını, sendikamız çatısı altına örgütlenmeye davet ediyorum.

Koop-İş Sendikası’nın yanı sıra Türk-Metal Sendikası da Vestel firmasında örgütlendi.

# Türk Metal Sen # Vestel Elektronik