Ergün Atalay: ''Bizim teklifimiz yok açlık sınırını anlatıyoruz''

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, milyonları ilgilendiren asgari ücrete ilişkin konuştu. Atalay, rakam tartışmalarından ziyade örgütlenmeye dikkat çekti. Ergün Atalay masada olmayıp eleştiri yapan çevrelere de tepki gösterdi.

Çalışma hayatının önündeki sorunlar, siyasetteki tartışmalar... Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, önemli açıklamalar yaptı:

- 8 milyon asgari ücretlinin masasına bir ekmek koyabilir miyiz ? Ben evladım gibi kardeşim gibi görüyorum. Run de bugün de görmeye devam ediyorum. Böyle gördüğün zaman bedel ödüyorsun.

 Atalay, milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret ile ilgili konuştu. Atalay, asgari ücretli çalışanların örgütsüz olduğunu belirtti, sendikalaşmanın önemine vurgu yaptı:

- Biz çıktık dedik ki, Türk is 7785 açlık sınırının üzerini konuşacak dedik. Bizim bir teklifimiz yok. Biz açlık sınırını anlatıyoruz. 7500, 9 bin 10 bön dediği var neredesiniz ya ? O masada olmayan herkes görüş bildiriyor. Önümüze Demiryollarinin çırak işçisiyim. Benim kim seçiyor? Beni turkiye seçiyor . İşçiler seçiyor. Bunlar dün de aybi filmi oynadılar. Beni, emeği dussururlerse sizi de düşürürler.

Emek cephesinin, vergi talebine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu Atalay:

- Vergi 18 milyon insanı ilgilendiriyor. İşçinin memurunun olmazda olmazı. Bu sistem adil vergi sistemi değil. Çözün bunu. Sayın maliye bakanına diyorum bunu cumhurbaşkanına götürün. Neye alım gücü düşmedi ya? Ne istiyorsunuz? Ya markete gitmiyor adam ya da bu ülkede değil. Enflasyon ortada. İşçinin de işsizin de hayatını sürdürmesi mümkün değil. 

Karayollarında asıl işi yaptığı halde hâlâ taşeron olarak istihdam edilen işçilere kadro verilmesi gerektiğini de belirten Atalay, hükümete çağrı yaptı:

- Ne taşeronu ya ? Bunlar bizim içimizde beraber çalışmıyor mu? Bu adil mi? Burada barış huzur olur mu? Ulaştırma sağlık bakanlığının değişik birimlerinde var. Asıl işi alacaksınız almadınız. Direğin tepesindeki adam geçmedi ya sporcu sanatçı geçti. Aynı işi yapıyorlar. Gelin yüzde 10 altını verin imza atalım.

Atalay, konuşmasında Türk ordusunu, Türk polis teşkilatını hedef alanları da sert eleştirdi:

- Bu ülkede her gün güvenlik görevlisi 4 kişi can veriyor. Onlar oraya girerken şehit olacaklarını biliyorlar bununla ilgili kendimizi gözden geçirelim. Terörle ilgili aranıza mesafe koyun. Feto ile ilgili mesele koyun. Sapıklar ile ilgili mesafe koyun. Tsk kimyasal silah kullanıyor diyor. Bu doğru kabul edilebilir laf değil . Güvenlik güçleri Esrar uyuşturucu diyor. Yahu kabul edilebilir değil. Bu ülke yoksa vatan yoksa hanım çocuk mal yok. Hangi iktidar gelirse gelsin. Abd den Yunanistan dan yana olmam. Terör örgütlerinin yanında hiç olmam.
# türk iş # ergün atalay # sendika # türk-iş genel başkanı ergün atalay # Asgari ücret