Türkiye’nin en serin yerleri! Kavurucu sıcaklardan kaçanlara buralara gidiyor

Kavurucu sıcakların hakim olduğu bu günlerde tatil anlayışı da değiştirdi. Sıcaklardan bunalan herkes en serin yerleri tercih ediyor. Buralarda hem deniz hem güneş hem kum hem de serinlik hakimdir. İşte Türkiye’nin en serin yerleri...

Türkiye’nin en serin yerleri! Kavurucu sıcaklardan kaçanlara buralara gidiyor

Uzmanlar bu yıl yüzyılın en sıcak yazının yaşanacağını belirtti. Sıcaklar tatil anlayışını etkiledi. Özellikle sıcak bölgelerde yaşayan kişiler denize rağmen şehirlerini terk etmek istedi. Kavurucu sıcaklar denize girmeyi hatta güneşlenmeyi bile kabusa çevirdi. Ancak hem hafif güneşin ve sıcaklığın hem de denizin keyfini çıkarmak isteyenlerin adresi değişti. Gelin beraber en serin yerleri inceleyelim.

Türkiyedeki en serin yerler

İŞTE TÜRKİYE’NİN EN SERİN YERLERİ

AYDER YAYLASI

Rize’nin en güzel yeri olan Ayder Yaylası doğa ile iç içe olanlar için muhteşem bir yerdir. Göllerinde rahatlıkla yüzebilir. Öte yandan doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

Türkiyedeki en serin yerler

ŞİLE

İstanbul’a yakın olanların gidebileceği en serin yerdir. Şile hem Karadeniz’e hem de Marmara’ya denizi olan nadir konumlardan biridir. Burada denizin tadını çıkartırken diğer yandan güneşin kavuruculuğundan uzak bir serinlikte güneşlenirsiniz.

Türkiyedeki en serin yerler

TATVAN

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayanların kaçış noktası olan Tatvan, Van gölüne olan kıyısı ve dağların esintisi arasında muhteşem bir tatille sizi karşılar. Tatvan da hem yöresel yemeklerin tadına varacak hem de sakinliğiyle kafa dinleyeceksiniz.

Türkiyedeki en serin yerler

BARAKLI GÖLLER BURSA

Marmara ve iç Ege yaşayanların kaçamak noktası olan Baraklı Göller doğanın tadını çıkarabileceğiniz en güzel alanlardır. Baraklı Göllerdeki göllerde yüze bilir. Ormanlık alanlarda gezebilir hatta kamp yapabilirsiniz.

Türkiye’nin en serin yerleri! Kavurucu sıcaklardan kaçanlara buralara gidiyor - Resim : 6

SİVAS KAMP ALANI

Doğu’ya yakın olan herkesin gidebileceği Sivas Kamp alanı yoğun iş temposundan kaçıp sakinleşebileceğiniz yerlerden biri. Hırkalarınızı giyeceğiniz ayaklarınızı uzatacağınız bu kamp alanında yaz tatilinin en dolusunu geçirebilirsiniz.

Türkiyedeki en serin yerler

# tatil # gezi