7'den 70'e herkes anma töreninde: ''İzindeyiz''

"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir" Atatürk'ün bu sözünden yola çıkan Türk milleti bu duygularla Atası'nı andı. Yurdun birçok noktasında çeşitli etkinlikler yapıldı. İzindeyiz mesajı verildi.

Mustafa Kemal Atatürk tüm yurtta özlem ve sevgiyle anıldı.

İstanbul'da dalgıçlar, Dolmabahçe Sarayı önünde Atatürk'ü anmak için denize daldı. Dalgıçlar, su altında Atatürk posteri açtı.

Denizli'de minik öğrenciler, Atatürk imzalı kıyafet giydi. 190 öğrenci, "saat 09.05 1938" figürü oluşturdu.

Amasya'da, öğrenciler, "Atam" şiirini seslendirdi.

Eskişehir ve Denizli'de Atatürkçü Düşünce Kulüpleri yürüyüş düzenledi. Andımızı okuyan üniversite öğrencileri 10 Kasım'ın yas değil mücadele günü olduğunu belirtti.

Zonguldak'ta madenciler ocağa girmeden önce saatler Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulundu.

Tören adreslerinden biri İstanbul Havalimanı oldu. Havalimanının bazı noktalarına Türk bayrağı ile Atatürk'ün portresi asıldı.

İstanbul Adliyesinde de Cumhuriyet başsavcı vekilleri, hakim ve savcılar ile adliye personeli anma törenine katıldı.

Diyarbakır'da PKK tarafından kaçırılan çocukları için nöbet tutan aileler 10 Kasım'da kararlılık mesajı verdi:

- Bu görüntüler de Yunanistan'ın Selanik kentinden. Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğunun düzenlediği anma törenine, Türkiye ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Atatürk Evi'nin bahçesi dolup taşarken, evin çevresinde yüzlerce kişi toplandı.



# Mustafa emal atatürk # dolmabahçe sarayı