ABD ile F-16 görüşmelerinde sıcak gelişme! Milli Savunma Bakanlığı duyurdu

Türkiye ile ABD arasındaki F-16 görüşmeleriyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. MSB, konuyla ilgili ABD'den "Taslak Teklif ve Kabul Mektubu"nun bakanlığa ulaştığını bildirdi. İlgili birimler tarafından gerekli inceleme ve değerlendirmelere başlandığı duyuruldu.

ABD ile F-16 görüşmelerinde sıcak gelişme! Milli Savunma Bakanlığı duyurdu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Milli Savunma Bakanlığı binasında basın bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Tuğamiral Zeki Aktürk, Türkiye ile ABD arasındaki F-16 görüşmeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Zeki Aktürk, ABD'den F-16 Blok-70 Viper savaş uçağı tedarik sürecine ilişkin, şunları kaydetti:

- Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın ihtiyaçları doğrultusunda, 40 adet yeni F-16 Blok-70'in tedariki, mevcut 79 adet F-16'nın ise modernize edilmesi ile bunlara ait mühimmat, malzeme ve teçhizatı içeren talebimize ilişkin ABD tarafından gönderilen 'Taslak Teklif ve Kabul Mektupları' Bakanlığımıza ulaşmıştır. İlgili birimlerimiz gerekli inceleme ve değerlendirmelere başlamıştır.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları da konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Daha önce açıklandığı gibi her iki tarafın incelemelerini tamamladıktan sonra bir araya geleceğini belirten Bakanlık kaynakları, bu görüşmede ortak inceleme ve değerlendirmeler yapılacağını ardından anlaşmanın sonuçlandırılacağı ve takvimin işlemeye başlayacağını söyledi.

Kaynaklar, fiyatlandırmanın liste ve ürünler üzerinden yapılacağını belirterek "Nihai anlaşma safhasına gelindiğinde bu anlaşmanın toplam maliyeti ortaya çıkacaktır. Üretim ve modernizasyon faaliyetlerinin Türkiye'de yapılmasına yönelik teklifimiz ABD makamlarına iletilmiştir." bilgisini paylaştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# abd # f-16 # son dakika # Milli Savunma Bakanlığı