Antalya'ya 20 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildi! Sel felaketiyle ilgili Bakan Ali Yerlikaya'dan açıklama

Antalya'da yaşanan sel felaketiyle ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıkalama geldi. Bakan Ali Yerlikaya, 989 vatandaşın tahliye edildiğini ve valiliğe 20 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildiğini bildirdi.

Antalya'ya 20 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildi! Sel felaketiyle ilgili Bakan Ali Yerlikaya'dan açıklama

Antalya'da dün akşam saatlerinde başlayan ve gece saatlerinde etkisini iyice artıran şiddetli yağışlar sel afetine neden oldu. Birçok bölgede ev ve iş yerlerini sular basarken, cadde ve sokaklarda da ağaçlar devrildi, araçlar sular altında kaldı.

Bölgede yaşanan felaket ile ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Ali Yerlikaya, Antalya'da yoğun yağışlar nedeniyle meydana gelen selle mücadele için bölgede an itibarıyla 248 personel, 63 araç, 24 motopomp ve 13 dalgıç görevlendirildiğini belirtti.

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ile AFAD Başkan Yardımcısı ve Afetlere Müdahale Genel Müdürünün Antalya'ya intikal ettiğini bildiren Yerlikaya, şunları kaydetti:

- 989 vatandaşımız tahliye edildi. İlk etapta Antalya Valiliğimize 20 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildi. Antalya'mıza ve selden olumsuz etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz, 3 ilimizde, Antalya, Burdur ve Isparta turuncu uyarı verdi. Vatandaşlarımızdan Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD'ın uyarılarını an be an takip etmelerini önemle rica ediyorum. Rabb'im ülkemizi ve milletimizi her türlü afetlerden korusun.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# antalya # sel felaketi # Ali Yerlikaya # son dakika