Askeri hastaneler MSB'ye bağlanacak mı?

15 Temmuz Amerikancı darbe girişiminin ardından Milli Savunma Bakanlığı bünyesinden alınarak Sağlık Bakanlığı'na bağlanan askeri hastanelerin akıbeti tartışılıyor.

Askeri hastanelerin durumu tartışılıyor.

Amerikancı darbe girişimi sonrası askeri hastaneler Milli Savunma Bakanlığı bünyesinden ayrıldı. Bu karar çok tartışıldı, çok eleştirildi. Vatan Partisi önderliğinde İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere birçok ilde "Askeri Okullar Yeniden Açılsın" eylemlerine imza atıldı.

Olumlu sinyaller ise Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan gelmişti. Akar, askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'ndan alınarak tekrar Milli Savunma Bakanlığı'na devredilmesine ilişkin taleplere "Bu konuda Cumhurbaşkanımızın direktifleri var" demişti.

Askeri hastanelerin yeniden açılması konusundaki bu olumlu açıklama 24 Ekim'de yapılan Bakanlar Kurulu sonrası da gündeme geldi. Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Akar'ın açıklamasının tam tersi bir mesaj verdi.

Koca, soruya "Tekrar bir 15 Temmuz yaşamak istemiyoruz. Nokta" yanıtını verdi. Akar'ın Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda çalışması olduğuna yönelik açıklamasının hatırlatılması üzerine Koca,"Biz askerimizin var olan eksikliklerini bakanlık olarak tüm boyutuyla sağlama gayreti içindeyiz" dedi.

Sağlık Bakanı açıklamasına, "Eğer eksikler varsa da talepler doğrultusunda daha üst düzeyde ne yapılması gerekiyorsa yaparız'' sözlerini de ekledi.

Yaşanan gelişmeleri eski GATA komutanı Tarık Öztürk Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Askeri hastanelerin stratejik öneme sahip olduğunu belirten Öztürk, "Bu silahlı kuvvetlerine moraline doğrudan etki eder" vurgusunu yaptı. Dünyada büyün ordularının askeri teşkilatları olduğunu hatırlatan Öztürk, "Siz hastaneye gidersiniz tedavi olup taburcu edilirsiniz. Askeri sistemde ise sonuna kadar takip edilirsiniz. Devamlılığı vardır. Bu silahlı kuvvetlerin moraline doğrudan etki eder" dedi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# Milli Savunma Bakanlığı # Askeri hastaneler # vatan partisi # hulusi akar