Bahçeli'den HDP tepkisi:''TBMM'de bölücü sima istemiyoruz''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Taksim'deki terör saldırısına ilişkin konuştu. Bahçeli, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye Meclis'te tahammül edemediklerini belirtti. Bahçeli, “TBMM’de de bölücü sima istemiyoruz, terörist görmeye dayanamıyoruz” dedi.

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündemindeydi. Grup toplantısında konuşan Bahçeli, bu saldırının ardından bir kez daha HDP'nin vakit kaybetmeden kapatılmasını istedi:

- Bu nedenledir ki, her muhit ve mecrada olduğu gibi, TBMM’de de bölücü sima istemiyoruz, terörist görmeye dayanamıyoruz. Biz terör örgütüne eleman devşiren, sözde Kürdistan propagandasıyla sabırlarımızı kevgire çeviren HDP’nin Türk siyaset ve demokrasi hayatında bir saniye yer almasına tahammül edemiyoruz.

 Bahçeli, terör saldırısının ve terör örgütlerinin arkasındaki güçlere dikkat çekti:

- Biz terörizmin kaynağını sınırlarımızın mücavir alanlarında değil, Washington başta olmak üzere yabancı ülkelerin başkentlerinde olduğunu, bunun da saklanacak gizlenecek bir yanının kalmadığını biliyor ve görüyoruz. İstiklal Caddesi saldırısı, Türkiye’nin Rusya ile Ukrayna arasındaki başarılı diplomasisine, aynı şekilde Semerkant Zirvesi’ne bombalı cevaptır.

 Devlet Bahçeli, Millet İttifakı ve bileşenlerinin terör saldırısını kınamaları ancak açıklamalarında teör örgütünün adına hiç yer vermemesini de sert eleştirdi:

- Altı parti başkanının altına imza attıkları müşterek toplantı sonuç bildirisinin hiçbir satırında şu işe bakınız ki, PKK yoktur, YPG yoktur, PYD yoktur. Terör diyorlar, ama örgüt ismini söylemiyorlar. Terörist bellidir, terör örgütü de belirlenmiştir.

 MHP liderinin gündeminde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tüm dünyaya tanıtılması da vardı:

- Ayrıca Kıbrıs Türklüğü Türk Dünyasının bir parçası görüldüğünden dolayı KKTC’ye Türk Devletleri Teşkilatı Gözlemci Statüsü verilmesi tarihi bir adım olmuştur. Artık KKTC’nin dünya çapında tanınmasının önündeki engeller birer birer kaldırılmaktadır.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# devlet bahçeli # millet ittifakı # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # Taksim # bombalı saldırı # hdp # washington