CHP'den ''Polis şiddeti'' propagandası: Yaralanan HDP'li vekile sahip çıktılar

Bilgi çarpıtmanın engellemesine ilişkin kanun teklifi Genel Kurul’da görüşülürken “Polis şiddeti” tartışması yaşandı. HDP’nin “Öcalan'a özgürlük” yürüyüşünde HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik’in yaralanması Genel Kurul gündemine geldi.

Meclis Genel Kurulu, bilgi çarpıtmanın engellemesine ilişkin kanun teklifi görüşmelerine devam ediyor.

Teklifin 15’inci maddesinden itibaren başlayan görüşmelerde, müzakerelerin ardından bir madde daha kabul edildi. Kabul edilen maddeyle basın kartını iptal etme koşulları belirlendi.

Kart sahibinin kanunda belirtilen niteliklere sahip olmadığı ve bu nitelikleri sonradan kaybettiğinin anlaşılması halinde basın kartı İletişim Başkanlığınca iptal edilecek. İptal kararı, basın kartı sahibinin basın ahlak esaslarına aykırı davranışlarda bulunması halinde de verilebilecek.

Genel Kurul’da teklif görüşmeleri sırasında “Polis şiddeti” tartışması da yaşandı. HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, HDP’nin Hakkari’de polis müdahalesiyle karşılaştığı “Öcalan'a özgürlük” yürüyüşüyle ilgili konuştu. Oluç, HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik’in polisin müdahalesi sonucu yaralandığını iddia ederek Meclis Başkanlığının bu olayı kınamadığını söyledi.

CHP de PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye destek çıktı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, polisin şiddet uyguladığına yönelik propaganda yaptı. Bir milletvekiline polis tarafından yapılan şiddeti kabul etmediklerini de söyleyen CHP’li Altay, HDP’nin “Öcalan’a özgürlük” yürüyüşüne ise tepki göstermedi.

# meclis # hdp # Hakkı Saruhan Oluç # engin altay