İstanbul ve Tunceli'de DHKP/C Operasyonu! 12 Şüpheli Gözaltına Alındı

İstanbul ve Tunceli'de terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyon düzenlendi. Opearsyonda 12 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

İstanbul ve Tunceli'de DHKP/C Operasyonu! 12 Şüpheli Gözaltına Alındı

Yurt genelinde terör örgütleriyle mücadele kapsamında ekiplerin çalışmaları tüm kararlılığıyla sürüyor. Son olarak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP/C terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmala gerçekleştirdi.

Ekipler, 7 Aralık 2016'da Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan'ın aracı ile Gazi Polis Merkezi'nin kurşunlanması ve 2014'te bir marketin yağmalanması olaylarına yönelik inceleme yaptı.

İncelemede, savcı Çalışkan'ın aracının kurşunlanması için keşif noktasını bildiren şüpheli, polis merkezini kurşunlayan zanlı ve marketin yağmalanması olayını gerçekleştiren kişi belirlendi. Ayrıca korsan gösterilere katılan ve güvenlik kamerası bulunan direkleri yıkan zanlılar ile örgütün cezalandırmak için yaptığı eylemlere katıldıkları belirlenen şüphelilerin de kimliği tespit edildi.

Çalışmalarını tamamlayan ekipler, 17 şüphelinin yakalanması için İstanbul ve Tunceli'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 12 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramada, 2 ruhsatsız tabanca, kurusıkı tabanca ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Şüpheliler işlemleri için emniyete götürüldü. Adreslerinde bulunamayan 5 zanlının yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# istanbul # DHKP-C # operasyon # tunceli # terör örgütü