Maden faciası meclis gündeminde

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Bartın’daki maden faciasını ele alacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Amasra'da maden ocağındaki patlamayla ilgili Meclis’i bilgilendirecek. Genel Kurul, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Lübnan'daki görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezker

Bartın’daki maden faciası Meclis gündemine gelecek.

Meclis Genel Kurulu, 18 Ekim Salı günü haftalık çalışmasına başlayacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Amasra'da maden ocağındaki patlamayla ilgili Meclis’i bilgilendirecek.

Genel Kurul’a Cumhurbaşkanlığı tezkeresi de gelecek. Tezkereyle Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü kapsamında Lübnan'da bulunan Türk askerinin görev süresi 1 yıl daha uzatılacak.

Genel Kurul’da daha sonra Endüstri Bölgeleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlanacak. Teklifle, yüksek teknolojili, stratejik, katma değerli, ihracat potansiyeli yüksek yatırımların da özel endüstri bölgesi imkânlarından faydalanması amaçlanıyor.

Teklifle endüstri bölgelerinde yer alacak yatırımcılar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylanan ruhsat, onay ve izinlere ilişkin harçlardan muaf olacak. Yükümlülüklerini yerine getirmeyen yönetici şirket görevlilerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, 50 bin liradan 200 bin liraya kadar idari para cezası verilecek.

Bu hafta komisyonlar da çalışmalarını sürdürecek. Plan ve Bütçe Komisyonu, 17 Ekim Pazartesi günü toplanarak ekonomi torba kanun teklifini görüşmeye devam edecek.

Teklifte sicil affı, küçük tutarlı alacakların icra takiplerinin sonlandırılması, öğrenim ve katkı kredilerinin faizsiz geri ödenmesi yer alıyor. Elektrik ve doğal gaz desteği ile nakit ödenen yemek bedeli için vergi muafiyeti de teklifle yapılacak düzenlemeler arasında.

Meclis’te siyasi partilerin haftalık düzenledikleri grup toplantıları da yapılacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, çarşamba saat 11.45'te Ak Parti grup toplantısında konuşacak. Erdoğan, toplantıda, Ak Parti'ye katılan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'ye rozet takacak.

Öte yandan, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin 17 Ekim Pazartesi günü Meclis Başkanlığına sunulması bekleniyor.

# hdp # pkk # tbmm # Bartın # Grizu faciası