Müstafi Emekli Tümamiral Cihat Yaycı: Türkiye Miğferlerini Sıkı Takmalıdır

ABD, İsrail bahanesiyle Doğu Akdeniz’e yerleşti. Uzmanlar, ABD’nin bölgedeki esas hedefinin Türkiye olduğuna vurgu yapıyor. Müstafi Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, ABD emperyalizminin Batı Asya’yı yeniden dizayn etmeye çalıştığını söyledi; “Türkiye, miğferlerini sıkı takmalıdır” ifadelerini kullandı.

Müstafi Emekli Tümamiral Cihat Yaycı: Türkiye Miğferlerini Sıkı Takmalıdır

ABD, İsrail’e destek bahanesiyle, onlarca savaş uçağı ve füze taşıyan uçak gemilerini, Doğu Akdeniz’de konuşlandırdı. Bir yandan bölgedeki diğer üslerini de güçlendiriyor. Uzmanlar, ABD’nin Doğu Akdeniz’deki esas hedefinin Türkiye olduğuna vurgu yapıyor.

Müstafi Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, "KAfamızı Gazze'ye gömmeyelim, hedef Türkiye, bunun altını çizelim. Doğu Akdeniz'deki devletler bir araya gelse oluşturamayacağı bir tahrip gücünü bölgeye yığmıştır ABD ve ilk sevk ettiği uçak gemisi, bizim Abdülhamit Han sondaj gemimizin Antalya açıklarında yanına gelmiş göz mesafesinde durmuş hemde Sevilla Üniversitesi haritasının sınırında durmuştur. Türkiye'ye tehdit, Yunanistan'a destek mesajı vermişti.

Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, Dışişleri Bakanlığı’na yönelik PKK saldırısının ardından Suriye’nin kuzeyine başlatılan hava operasyonlarının durduğunu hatırlattı. Önemli bir ayrıntıya dikkat çekti.

- Amerikan uçak gemilerinin buraya gelmiş olması uçak gemileri ve füzeleri sayesinde PKK/YPG'ye bir hava şemsiyesi oluşturulduğu imajı oluşuyor ve Türkiye'nin hava harekatlarının engellendiği korkusu yaşıyorum ben.

ABD'nin Batı Asya'yı Dizayn Etme Planı

Joe Biden, Türkiye’yi, “ABD’nin ulusal güvenliğine karşı olağanüstü bir tehdit” olarak nitelemişti. Tümamiral Yaycı, Amerikan emperyalizminin Batı Asya’yı yeniden dizayn etmeye çalıştığını belirtti. “Türkiye, miğferlerini sıkı takmalıdır.” uyarısı yaptı.

- ABD ya da başka devletler olağanüstü bir tehdit olarak niteledikleri devletleri, kişileri, grupları etkisiz hale getirmeyi amaç edinirler. Bu mesele bir Gazze meselesi değildir. Orta Doğu'nun yeniden dizayn edilmesi meselesidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, miğferlerini sıkı takmalıdır.

Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, ABD ve İsrail’in bölgeye dönük planlarını bozacak çözümü de açıkladı. Ankara’ya önemli bir çağrı yaptı.

- Bu işgal girişimlerini, Orta Doğu'yu yeniden dizayn etme girişimlerini durdurabilecek çok önemli bir silah var. O silahı kullanmak lazımdır. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın petrol ve doğal gaz üreticisi üyelerinin İsrail'in Gazze'ye saldırıları durdurulana kadar ve Filistin topraklarından İsrail çekilene kadar Batı'ya petrol ve doğal gaz ihracatını durdurmalıdırlar. Türkiye bu teklifle gitmeli, durdurmalarını istemelidir.
# Cihat Yaycı # abd # nato # doğu akdeniz