Perinçek'ten 10 Kasım mesajı: ''Bugün Türkiye'de yükselen yine Atatürk ve onun devrim davasıdır''

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 84’üncü yılında Ankara’da törenlerle anıldı. Anıtkabir’de düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkânı Aslanlı Yol’dan geçerek mozoleye çelenk bıraktı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkânı, Aslanlı Yol’dan yürüdü. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları ve siyasi parti liderleri de heyette yer aldı:

- Aziz Atatürk. Ebediyete irtihalinizin 84’üncü yıldönümünde Zat-ı Alinizi, kahraman silah arkadaşlarını ve canları pahasına istiklalimize sahip çıkan aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyoruz.

 Devlet erkanı, Aslanlı Yol’dan geçmesinin ardından Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Saat 9’u 5 geçe Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki heyet, siren sesleriyle saygı duruşunda bulundu. Ardından İstiklal Marşı okundu:

- En büyük eserim’ dediğiniz Türkiye Cumhuriyeti’ni 85 milyon olarak ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuyla geleceğe daha güçlü, daha itibarlı bir şekilde hazırlıyoruz.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı:

- Milletimizin asırlık hayallerini gerçeğe dönüştürene kadar durmayacak, saldırılar karşısında yılmayacak, mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Ruhun şad olsun.

 Törenin ardından Anıtkabir, yurttaşların ziyaretine açıldı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yurttaşlar ve Ankaralıların ilgisi yoğun oldu. 7’den 70’e vatandaşlar, Ata’sının huzuruna çıktı.

Atatürk’ün ölümünün 84’üncü yılında siyasi parti liderleri de mesajlar yayınladı.

"ATATÜRK'ÜN DEVRİMCİLİĞİ EN BÜYÜK ENERJİ KAYNAĞIDIR"

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek de sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Atatürk’ü andı. Perinçek, Atatürk’ün emperyalizmi ve Ortaçağ ilişkilerini mezara gömme davasında dünya ölçeğinde büyük işlere önderlik ettiğini vurguladı:

- Büyük devrimci önderimiz Atatürk'ün fani vücudunun toprak olmasından bugüne 84 yıl geçti. Evet büyük devrimcinin bedeni toprak oldu ancak Türkiyemizin önüne koyduğu hedefler, bugün 84 yıl öncesinden çok daha canlıdır. Bugün Türkiye’de yükselen yine Atatürk’tür ve yine onun devrim davasıdır. Vatan Partisi, önümüzdeki zorlukları Atatürk’ün bıraktığı devrimci bilinç ve cesaretle aşmak için milletimizi seferber ediyor, halkımızı örgütlüyor. Atatürk’ün devrimciliği bugün en büyük enerji kaynağıdır.

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise yazılı mesajında “Atatürk Türkiye'dir, Türk milletinin ortak değeridir” vurgusu yaptı. Bahçeli, “Onun bizlere bıraktığı kutlu eser ve emanetler sonsuza kadar yaşayıp yaşatılacaktır. Ruhu şad olsun” sözlerini de ekledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yazılı bir mesaj yayınladı. Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın mimarı, Kurtuluş Savaşımızın önderi, ilk ve ebedi Genel Başkanımız Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal edişinin 84’üncü yıldönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyorum” dedi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# tayyip erdoğan # atatürk # kemal kılıçdaroğlu # devlet bahçeli # mhp # Doğu Perinçek # anıtkabir