Tuğba Özay'dan Filistin'e Destek Paylaşımı

Ünlü oyuncu Tuğba Özay, sosyal medya hesabından Filistin bayraklarıyla fotoğrafını paylaştı. 2018 yılında İtalya'da katıldığı Filistin'e destek eyleminden paylaştığı fotoğrafların açıklamasında Filistin'e destek mesajı verdi.

Tuğba Özay'dan Filistin'e Destek Paylaşımı

Tuğba Özay, sosyal medya hesabından, 2018 yılında İtalya'da katıldığı Filistin'e destek eyleminden fotoğraflarını paylaştı. Özay, yaptığı paylaşımda, "Ben hayatım boyu ezilen halkların yanında duruş sergilemişimdir . Düşüncelerimi de savunmaktan geri adım atmamışımdır" ifadelerini kullandı.

Tuğba Özay'dan Filistin'e Destek Paylaşımı

Tuğba Özay, İnstagram adresinden Filistin bayraklarıyla fotoğraflarını paylaştı. Fotoğraflara yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Yıl 2018... Annemle İtalya’dayken… İtalya Komünist Partisi, o dönemde İsrail’in bugün yaptığı gibi Filistin’e yapmış olduğu insanlık dışı eylemlerini Milano sokaklarında protesto ediyordu ve annemle ben de protestolara destek vermiştik! Ben çocuktum İsrail askerleri bir baba ile oğlunu yine insanlık dışı katletmiş ve bu görüntüler o dönem tek kanal olan TRT’de yayınlanmıştı ve ben o küçük çocuğun korku dolu bakışlarını , gözyaşlarını hayatım boyu hiç unutmadım! Ben hayatım boyu ezilen halkların yanında duruş sergilemişimdir. Düşüncelerimi de savunmaktan geri adım atmamışımdır! İsrailli olup savaş karşıtı olan da çokça arkadaşım vardır. 2000’li yılların başlarında İsrail’in en büyük gazetelerinden biri olan @maarivonline gazetesine vermiş olduğum röportajda muhabire aynen şu cümleyi kurmuşumdur “ SİZLER HİTLER DÖNEMİNDE KORKUNÇ KATLİAMLARI YAŞAMIŞ İNSANLAR OLARAK NASIL OLUR DA FİLİSTİN HALKINA YILLARDIR BU BASKI VE ZULÜMÜ UYGULARSINIZ ?! BUNA NASIL GÖZ YUMARSINIZ ?! “ Ve bu sözlerim gazetede de aynı şekilde yayınlanmıştır . Gelinen noktada BOP projesinin hızla hayata geçirildiği aşikar ! Ve önümüzdeki günler çok daha acı günlere gebe ! Yüzyıllardır , yaşadığımız bu dünya ne savaşlar , ne zulmler , ne katliamlara tanık olmuş .. Ne büyük acılarla yoğrulmuş insanoğlu .. İnsanın insana yaptığını başka hiçbir şey , hiç kimse yapmamıştır keza ! Ve ne acıdır ki yüzyıllar önce ne ise bugün de aynı haksızlıklar , aynı zulmler , aynı hainlikler ! Babacığım hep der “ İNSANLIK DAHA EVRİMİNİ TAMAMLAMADI “ diye ..! Ne kadar da haklı … Ne biz ne bizden sonraki kuşaklar ne acıdır ki insancıl ve barışçıl bir yaşama asla ulaşamayacak .. Elbet bir gün ..! Elbet bir gün insanlık tamamlayacaktır evrimini ve tüm halklar kardeşçe yaşayacaktır ! Faşizm ve emperyalizm tarihin tozlu sayfalarına gömülecektir elbet ! Silahlar gömülecektir elbet toprağa ! O güne dek filler tepinecek , çimler ezilecek ..! Ve afkuracak birileri ..! Ama o afkuranlar da elbet bir gün ölecek ..!"
# Tuğba Özay # filistin # gazze # israil