10 yaş gençleştiren mucize! Bu meyvenin sirkesini kimse bilmiyor!

Tarihte gizemini koruyan sirkelerden biri de incir sirkesidir. Adeta 10 yaş gençleştiren incir sirkesi Anadolu'da yapışan en eski sirkeler arasında yer alıyor. Cilt bariyerini genç göstererek yaşlılık izlerini kapatan sirke hakkında merak edilenleri araştırdık. İşte incir sirkesinin faydaları...

10 yaş gençleştiren mucize! Bu meyvenin sirkesini kimse bilmiyor!
10 yaş gençleştiren mucize! Bu meyvenin sirkesini kimse bilmiyor!

Faydaları saymakla bitmeyen incirden elde edilen sirkeyi çoğu kişi bilmez. Sirke çok eski çağlardan beri sağlık açısından çeşitli meyve ve besinlerden yapışan fermente bir ilaçtır. İncirden de sirke elde edilir. Bu sirke cilde uygulandığında adeta cildi 10 yaş gençleştirir.  Asidik özelliği yüksek olduğundan hücre yapısını korur. Mikrop öldürerek vücudu korur. İncir sirkesi ve faydaları hakkında merak edilenleri sizler için derledik. 

İncir sirkesi besin değeri yüksek antibakteriyel bir ilaçtır. İncirden hem süt hem yağda elde edilir. Bunlar kozmetik fabrikalarında sıklıkla kullanılır. 

Gençleştiren incir sirkesi

10 YAŞ GENÇLEŞTİREN İNCİR SİRKESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

İncir sirkesi cilt lekelerinden sivilce izlerine kadar yok eder. Düzenli bir şekilde su ile seyreltilip kullanıldığında cilt yüzeyinde oluşan sebum oranını dengeler. Yağı azaltarak cildin daha canlı ve parlak görünmesini sağlar. 

İncir sirkesinin cilde faydaları

Kırışmaya meyilli cilt yapısını anında iyileştirerek daha genç bir görünüm sağlar. Gözenekleri küçültür. Cildi baştan sona daha genç görünümle görünmesini sağlar. 

İncir sirkesinin cilde faydaları

İncir sirkesi aynı zamanda yemek borusundan mideye bağırsaklara kadar temizlik sağlar. Sindirimin iyi çalışması da güzelliği etkiler. Çünkü vücut fazladan besin atığı toksin olarak biriktirmez. 

İncir sirkesinin cilde faydaları

Vücuttan toksin azaldıkça hücrelerin deforme olma ihtimali o kadar azalır. Bu da genç görünümü destekleyen durumlardan biridir. 

İncir sirkesi banyoda yıkanma suyuna eklendiğinde saç diplerindeki kökleri güçlendirerek dökülme ve yıpranmayı da engeller. 

# güzellik # incir # sirke # gençleşecek # meyve