"NATO terör güvenliğini sağlayacak teşkilat değildir"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, NATO’ya üyesi olmak isteyen İsveç ve Finlandiya'da Türkiye düşmanı terör örgütlerinin cirit attığını söyledi. Yunanistan'daki durumun da İsveç ve Finlandiya'dan farklı olmadığını vurgulayan Erdoğan, "NATO terör güvenliği sağlayacak teşkilat değildir" dedi. ABD'nin Yunanistan'daki askeri üsler kurmasına da tepkisiz kalmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde PKK/PYD'ye yapılacak yeni operasyon da vardı.

İsveç ve Finlandiya üzerinden mesaj verdi. “ NATO terör güvenliği sağlayacak teşkilat değildir” diyen Erdoğan, yeni bir askeri operasyonun da sinyalini verdi. “Güvenlik endişelerini yeni harekatlarla gidereceğiz" dedi.


Cumhurbaşkanı, NATO müttefiklerinin teröre verdiği destekleri hatırlattı, İsveç ve Finlandiya'ya seslendi. Sert mesajlar veren Erdoğan, askeri harekatın da sinyalini verdi. Erdoğan, şunları söyledi:

- Şu anda İsveç de, Finlandiyada da terör örgütleri cirit atarken, İsveç, Finlandiya, Almanya, Fransa, Hollanda polisinin güvencesi altında bunu yaparken, şurada komşumuz Yunanistan’da 5 artı 4 ABD üssünün kurulmasına müsaade ederken ve Yunanistan’da terör örgütlerinde cirit atarken kimse bizden aynı yanlışa düşmemizi beklemesin.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ak Parti’nin Kızılcahamam Kampı’nda açılış konuşması yaptı. Erdoğan, terörle mücadele vurgusu yaparak şöyle konuştu:

- Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı ve Pençe-Kilit ile güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu darmadağın ettik. Harekatlarla oluşturduğumuz güvenli bölgelere 500 bin kişiyi yerleştirdik.

Cumhurbaşkanı, Suriye’nin kuzeyine yapılacak operasyon için hazırlıkların sürdüğünü vurguladı. Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

- Güvenlik hattındaki eksikleri yeni harekatlarla tamamlayacağız. Bu çalışmaları titizlikle yürütüyoruz. Nasıl güneyimizdeki sınırdan 30 km içeri doğru bu güvenlik alanlarımızda biz artık rahatsız edilmek istemiyoruz bunların adımlarını da atıyoruz atacağız.
# yunanistan # erdoğan # ak parti # terör # cumhurbaşkanı # terörle mücadele # isveç # nato # tayyip erdoğan # kızılcahamam # finlandiya