Mustafa Kemal Çiçek kimdir?

Avukat Mustafa Kemal Çiçek kimdir?

Mustafa Kemal Çiçek kimdir?

Hukukçu-Avukat Mustafa Kemal Çiçek 5 Şubat 1976 tarihinde Ankara'da doğdu.

Aslen Diyarbakır Lice'lidir. 2000 yılında  İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 2001 yılından bu yana Ankara Barosu'na bağlı olarak serbest avukat olarak çalışmaya başlamıştır. 2003-2005 yılları arasında Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsünde ve Hukuk Fakültesinde, "1921 Anayasası" konulu tez çalışması ile Bilim Uzmanı unvanını almıştır.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN AVUKATLIĞINI YAPTI

Ankara Barosu Adli Yardım, Çocuk Hakları ve Tüketici Hakları Merkezi'nde uzun yıllar sorumlu olarak görev almıştır. 2012-2016 yılları arasında Türk Hukuk Kurumu'nda Yönetim Kurulu üyesi olarak bulunmuş, TBMM Anayasa Uzlaşma Heyetinde CHP adına uzun yıllar görev yaptıktan sonra 2010-2021 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi Tüzel kişiliğinin; Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatlığını yapmıştır.

MEMLEKET PARTİSİ'NİN KURUCU ÜYESİ

Mustafa Kemal Çiçek, Muharrem İnce'nin kurduğu Memleket Partisi'nin Kurucu Üyesi ve aynı zamanda Memleket Partisi Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Disiplin Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır

Mustafa Kemal Çiçek orta düzeyde Fransızca ve iyi düzeyde İngilizce bilmektedir. Aynı zamanda evli ve bir çocuk babasıdır.

# istanbul # chp # ankara # diyarbakır # kemal kılıçdaroğlu # muharrem ince # türk # avukat # Partisi # Memleket Partisi # mustafa kemal çiçek # Türk Hukuk Kurumu