Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'den ABD, Güney Kore ve Japonya'ya sert tepki

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Madrid'deki 32. NATO Zirvesi'nde, ABD, Güney Kore ve Japonya'nın gerçekleştirdiği üçlü zirvede aldıkları askeri iş birliği kararına sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada KDHC'nin egemenliğini ve çıkarlarını savunacağı belirtildi.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'den ABD, Güney Kore ve Japonya'ya sert tepki

KDHC Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kore Yarımadası'nın ve dünya güvenliğinin hızla kötüye gitmesiyle mücadele için ülkenin savunma kapasitesini acil şeklide geliştirmek gerekmektedir" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada,  Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeolJaponya Başbakanı Kişida Fumio ve  ABD Başkanı Joe Biden’ın, Madrid'deki 32.  NATO Zirvesi'nde gerçekleştirdiği üçlü zirvede ele aldığı Kuzey Kore'ye karşı askeri iş birliği sert şekilde kınandı.

"KDHC EGEMENLİĞİNİ VE ÇIKARLARINI SAVUNACAK"

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeri'nin egemenliğini ve çıkarlarını savunacağı belirtilen açıklamada, bölgede barış ve güvenliği sağlamak için görevini yerine getireceği bilgisi verildi.

ABD, Japonya, Güney Kore liderlerinin 2017'den beri ilk kez buluştuğu zirvede, KDHC'ye karşı üçlü iş birliği vurgusu yapılmıştı.

ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya gelen iki lider, KDHC'ye karşı Hint-Pasifik'te üçlü güvenlik iş birliğinin artırılmasına yönelik fikir birliğine varmıştı.

# abd # Güney Kore # japonya # nato # mücadele # joe biden # ilk # kuzey kore # üçlü zirve