Bahçeli'den Suriye açıklaması

Gündeme ilişkin yazılı bir açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye’nin Suriye ile görüşme düzeyini siyasi diyalog mertebesine çıkarması, bu çerçevede terör örgütlerinin yuvalandıkları her coğrafi alandan işbirliğiyle sökülüp atılması önümüzdeki siyasi gündem konularından birisi olmaya namzettir ve hatta ciddiyetle ele alınmaya değerdir" dedi.

Bahçeli'den Suriye açıklaması

Gündeme ilişkin yazılı bir açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye ile normalleşme adımlarının önemine vurgu yaparak, " 2023’e kadar her alanda ve her komşumuzla normalleşme atmosferinin hakim olması samimi arzumuz ve umudumuzdur." dedi. Devlet Bahçeli'nin açıklamasının ilgili bölümü şu şekilde:

- Türkiye’nin Suriye konusunda attığı adımlar değerli ve isabetlidir.
- Bu ülkede yaşayan hiç kimse, kökeni ve mezhebi ne olursa olsun ülkemizin ötekisi veya hasmı değildir.
- Hepsi kardeşimizdir, aramızda tarihe, kültüre ve inanca dayanan kuvvetli bağlar vardır.
- Dışişleri Bakanımızın Suriyeli muhaliflerle Esad rejimi arasında barışın tesis edilmesi hususundaki yapıcı ve gerçekçi sözleri kalıcı çözüm arayışlarına güçlü bir nefestir.
- Bundan hiç kimsenin rahatsız olmasına gerek yoktur.
- Türkiye’nin Suriye ile görüşme düzeyini siyasi diyalog mertebesine çıkarması, bu çerçevede terör örgütlerinin yuvalandıkları her coğrafi alandan işbirliğiyle sökülüp atılması önümüzdeki siyasi gündem konularından birisi olmaya namzettir ve hatta ciddiyetle ele alınmaya değerdir.
- 2023’e kadar her alanda ve her komşumuzla normalleşme atmosferinin hakim olması samimi arzumuz ve umudumuzdur.
# türkiye # açıklama # suriye # devlet bahçeli # terör # esad # türkiye suriye ilişkileri # milliyetçi hareket partisi