CHP PKK/HDP'nin tezkere çağrısına uydu

Irak-Suriye tezkerelerine 2 yıldır “evet” diyen Cumhuriyet Halk Partisi, bu kez Meclis’te “hayır” oyu kullandı. Tezkere metninde bir değişiklik olmamasına rağmen dün “evet” dediğine bugün “hayır” diyen CHP’nin bu tavrı, siyaset gündeminde, HDP ile ittifak stratejisi olarak yorumlandı. Tezkere oylamalı öncesinde de hem Kandil hem de HDP’den CHP, “cesur olun” çağrıları yapılmıştı.

CHP PKK/HDP'nin tezkere çağrısına uydu

PKK ve Meclis'teki uzantısı HDP’nin tezkere çağrısı, CHP’de karşılık buldu. CHP, Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini uzatan tezkereye “hayır” dedi.

Oysa CHP, aynı tezkere metnine 2020 ve 2021 yıllarında evet demişti. CHP'nin, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonlarını “macera aramak” yorumlayan bu tavrı, siyaset gündeminde, HDP ile ittifak stratejisinin bir parçası olarak yorumlandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki oylama öncesi, hem Kandil’den hem de HDP’den CHP’ye “cesur olun, tezkereye hayır deyin” çağrıları yapılmıştı.

PKK’nın Kandil kadrosundan yapılan açıklamalarda, sık sık Millet İttifakı’nın HDP'ye mecbur olduğu vurgusu yapılıyordu. Son olarak PKK elebaşlarından Bese Hozat, “CHP’nin Kürt sorunu hamlesi önemli, o halde samimiyetini göstermeli” ifadesini kullanmıştı.

# tsk # kandil # suriye # operasyon # terör # ırak # kemal kılıçdaroğlu # tbmm # meclis # msb # terörle mücadele # asker # chp hdp # hdp pkk # CHP HDP PKK # tezkere # chp tezkere # chp tezkere hayır # chp hdp tezkere hayır # tezkere nedir # chp hdp ortaklığı # bese hozat # sınır ötesi operasyon # HDP ittifak # ittifak # CHP HDP ittifak # Türkiye Büyük Millet Meclisi # mtihat sancar