İzmir Bayraklı'da trafo merkezine tepki

İzmir'in Bayraklı İlçesinde Adalet Mahallesine yapılacak Trafo Merkezi mahalle sakinleri tarafından protesto edildi. 6.9'luk depremde toplanma alanı olarak kullanılan alana 8 katlı yüksek gerilim tesisinin yapılması mahallede endişe yaratıyor.

İzmir Bayraklı'da trafo merkezine tepki

Haber - Kamera: Özgür Doğu Saymaz

İzmir'in Bayraklı ilçesi depremin ardından şimdi de trafo merkezi ile gündemde. Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi, Bayraklı Adalet Mahallesine AFAD'ın çadır kurduğu alana 154 kV Piyale Gaz İzoleli Trafo Merkezi kuruyor.

Bölgede yaşayan vatandaşlar alanın trafo merkezi olmasını istemiyor.

Bölgede 5 kata kadar imar olduğunu belirten mahalle sakinleri, yapılacak tesisin yaklaşık 2 bin 195 metrekare alana, 8 katlı bir yapı eşdeğer olacağını belirtiyor.

Elektrik İletim Anonim Şirketi konu ile ilgili açıklama yaptı. Bayraklı’nın gökdelen bölgesi olduğunu vurgulanan açıklamada trafo merkezinin ticaret odaklı ilçede elektriğin kesintisiz sağlanması için önemli bir kamu yatırımı olduğu belirtildi.

Trafo'dan şikâyetçi olan çocuklarda var. Onların talebi de trafo merkezi yerine park yapılması.

# deprem # izmir # AFAD # bayraklı # imar # mahalle # Adalet Mahallesi # trafo # trafo merkezi # izmir bayraklı # Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi