İran Başkonsolosluğu'nda tarihi sergi

İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Osmanlı-İran ilişkilerinin tarihi belgelerinin yer aldığı sergi düzenledi. Sergide, İran'ın Türkiye Büyükelçisi Muhammed Ferazmend de yer aldı.

İran Başkonsolosluğu'nda tarihi sergi

İranİslam Cumhuriyeti Başkonsolosluğu, tarihi belgeler eşliğinde Osmanlı-İran ilişkileri konulu bir sergi düzenledi.

Tarihi sergide Osmanlı ile İran arasında imzalanan tarihi anlaşmalardan metinler yer aldı. 150 yıldır Türkiye'de yayımlanan asırlık Aktar Gazetesi'nden örnekler sergilendi.

Sergide aynı zamanda yaklaşık 2 asırlık bir süreçte Türkiye'de görev yapan İran Büyükelçileri, konsolosları, maslahatgüzar ve yabancı ülke temsilcilerinin fotoğrafları ve bilgilerine yer verildi.

İstanbul'daki sergiye diplomatik temsilciler ve İran'ın Türkiye Büyükelçisi Muhammed Ferazmend de katıldı. Vatan Partisini Uluslararası ilişkiler Bürosu üyesi Hüseyin Erman Sülük'un temsil ettiği gecede Ulusal Kanal İran Temsilcisi Yakup Aslan da davetliler arasındaydı.

Sergi sonrası Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yapan Büyükelçi Muhammed Ferazmend Türkiye-İran ilişkilerinin geleceğini anlattı.

Sergide İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Javaad Maboudi Far'dan anlamlı bir jest geldi. İran Başkonsolosu, serginin kurdele kesim törenine davetliler arasında bulunan Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva'yı da davet etti.

Gece İran Geleneksel Müziği eşliğindeki resepsiyonla sona erdi.

# osmanlı # türkiye # iran # Azerbaycan # ulusal kanal # türk # büyükelçi # İslam # iran islam cumhuriyeti # türk iran