“Kubilay gibi hazırız“

Devrim şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, katledilişinin 83'üncü yıl dönümünde anıldı. İzmir Menemen'deki Demokrasi ve Laiklik yürüyüşünde, "Hükümet istifa" sloganları atıldı. Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in mesajları protesto edildi.

“Kubilay gibi hazırız“

İzmir'in Menemen ilçesinde 83 yıl önce gericiler tarafından katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, törenle anıldı.

Törene CHP, İşçi Partisi, TGB ve birçok kitle örgütü ile binlerce yurttaş katıldı. Törene çevre il ve ilçelerden de katılım oldu.

Menemen Tren Garı'ndan başlayan yürüyüş Yıldıztepe Şehitliği'nde son buldu. Yurttaşlar, "Devrim şehitleri ölümsüzdür" yazılı pankartlar ve Atatürk posterleri taşıdı.

Törene katılan yurttaşlar "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Hükümet istifa" sloganları attı. Kızlar ve erkekler "Kızlı erkekli Kubilay olmaya geldik" mesajı verdi.

Yurttaşlar; Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in mesajlarının okunmasını protesto etti. Mesajları yuhlayan yurttaşlar, mesajların okunması sırasında düdük ve ıslık çaldı.

Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın katılmaması dikkat çekti. Toprak'tan önce 6 yıl valilik yapan Cahit Kıraç da Kubilay'ı anma törenlerine hiç katılmamıştı.

ulusalkanal.com.tr

# izmir # necdet özel # menemen # devrim şehidi # mustafa fehmi kubilay