Milli Eğitim Bakanlığından 81 ile genelge: Okullar 6 Eylül'de açılıyor

Yüz yüze eğitimin başlamasına sayılı günler kaldı. 1-3 Eylül tarihleri arasında yapılacak uyum eğitimlerinin esasları belirlendi. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 81 ile genelge gönderildi.

Milli Eğitim Bakanlığından 81 ile genelge: Okullar 6 Eylül'de açılıyor

Yüz yüze eğitimin tarihi netleşince hazırlıklar da başladı. Uzun bir aranın ardından öğrenciler 6 Eylül'de ders başı yapacak. Öncesinde uyum eğitimi yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı 1-3 Eylül tarihleri arasında yapılacak uyum eğitimlerinin esaslarını belirledi. 81 ile genelge gönderildi.

Buna göre öğretmenlerin mesleki çalışmaları 31 Ağustos Salı günü başlayacak. Genelge doğrultusunda öğrencilerin eğitim ortamına uyumlarının sağlanması için gerekli rehberlik çalışmaları yapılacak.

Uyum etkinlikleri kapsamında oyun temelli etkinliklere, öğrencilerin okula aidiyet duygusunu artıran faaliyetlere yer verilecek.Oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını tanıması ve okul kurallarını öğrenmesi de sağlanacak.

Öğrencilere ve velilere salgın tedbirleri kapsamında maske kullanımı, hijyen, fiziki mesafe, kişisel temizlik, sağlıklı beslenme, uyku düzeni, öz bakım gibi konularda da bilgilendirmeler yapılacak.

# milli eğitim bakanlığı # meb # genelge # okul # yüz yüze eğitim # uyum eğitimi