Korgeneral Zekai Aksakallı ifade verdi

15 Temmuz direnişi ile özdeşleşen isim Ömer Halisdemir'i şehit eden darbecilerin yargılandığı davada Korgeneral Zekai Aksakallı'nın ifadesi alındı. 15 Temmuz gecesi darbecilerin şehit ettiği Astsubay Halisdemir ile 8 kez telefonda görüştüğünü açıklayan Aksakallı, Özel Kuvvetler Komutanlığının yüzde 5'inin darbe girişimine karıştığını söyledi

Korgeneral Zekai Aksakallı ifade verdi

Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın ele geçirilmemesi için canını feda eden Astsubay Ömer Halisdemir davası devam ediyor. 18 kişinin yargılandığı Ankara 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada tanıkların ifadesi alındı.

Mahkeme Başkanı İsmail Ademoğlu, terörle mücadele ettiği için duruşmaya gelemeyen Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın ifadesinin celse açılarak alındığını açıkladı.

Aksakallı ifadesinde darbe gecesi yaşananları anlattı.

ÖKK Komutanı Zekai Aksakallı: 15 Temmuz günü karargâhta yapılacak "Terörle mücadele" toplantısı için Özel Kuvvetlerden buraya geldim. Toplantı öncesi Semih Terzi babasının rahatsız olduğunu söyledi ve izin istedi. Ben de Ankara'ya gelmesi için müsaade ettim. Saat 14 gibi toplantı başladı. Saat 16 gibi Genelkurmay ikinci başkanı Yaşar Güler'in önüne not bırakılınca toplantıdan ayrıldı. Ardından toplantıya başkanlık eden Kara Kuvvetleri Komutanı Kurmay Başkanının da önüne not koyuldu. Notu okuyunca o da toplantıdan ayrıldı. Ters giden bir şeyler olduğunu hissettim.

Özel Kuvvetler Komutanlığındaki askerlerin yüzde 5'inin darbeye karıştığını söyleyen Aksakallı, şehit Ömer Halisdemir ile 8 kez telefonda görüştüğünü, Semih Terzi'yi öldürmesi emrini verdiğini anlattı.

Aksakallı ifadesinde, Tüsk Silahlı Kuvvetleri'nde kriz ve olağanüstü durumlar olduğunda “personel kışlayı terk etmesin” emri verilir. Bu temel ve basit kural ilk haber alındığında uygulanmadı. Uygulansaydı darbe girişimi baştan açığa çıkardı" diye konuştu.

Mahkeme Başkanı İsmail Ademoğlu, kamera kayıtlarının çözümü için belirlenen 3 kişilik bilirkişi heyetine ek 4 kişinin daha görevlendirildiğini duyurdu.

Öte yandan vatandaşlar sanıkları adliyeye getirilirken protesto etti. FETÖ lideri Fethullah Gülen'in maketi, darağacına asıldı.

ulusalkanal.com.tr

# semih terzi # ömer halisdemir # Korgeneral Zekai Aksakallı