Narkotik köpeği Çayra emekli oldu

Narkotik köpekleri, uyuşturucu ile mücadelede kilit öneme sahip. Aydın'da 12 yıl boyunca başarıyla görev yapan narkotik köpeği Çayra emekli oldu. Görevini genç köpek tina devraldı.

Narkotik köpeği Çayra emekli oldu

O, narkotik ekiplerinin en önemli silahı. Narkotik köpeğiÇayra, Aydın'da 12 yıl boyunca uyuşturucu operasyonlarında görev aldı. O kadar başarılı oldu ki, yaşıtları 10 yaşında emekli olmasına rağmen Çayra 14 yaşına kadar görevini sürdürdü. Ama artık görevini genç meslektaşı Tina'ya devretti.

Çayra, yaklaşık bin operasyona katıldı. 2018 yılında Didim'de 1,5 ton uyuşturucunun yakalandığı operasyonda da kilit görev üstlendi. Köpeğin eğitmeni Abdullah Kurt, çok hassas bir burnu olan Çayra'nın yıllarca narkotik ekiplerine güven verdiğini söyledi.

Çayra'nın emekli olması, eğitmeni Kurt'u biraz hüzünlendiriyor. Çünkü 7 yıl birlikte görev yaptığı Çayra O'nun için ailenin bir ferdi gibi.

Narkotik ekipleri, Belçika Malinois cinsi köpek için bir emeklilik sürprizi hazırladı. Çayra'yı deniz kenarına götürüldü. Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nda denize giren Çayra, kendisi için hazırlanan şemsiyenin altında şezlonga uzanıp güneşlendi. Çayra'nın polis yeleği de masanın üzerine bırakıldı.

# uyuşturucu # narkotik # Belçika # köpeği