ABD'de gündem Trump'ın azli

ABD Başkanı Trump'ın azledilmesi için Demokratlar harekete geçti. Anayasa'nın 25. ek maddesi gereği azil sürecinin başlatılmasını öngören tasarı Meclis Başkanı'na sunuldu ancak, Cumhuriyetçiler itiraz etti. Öte yandan ABD Başkanı seçilen Joe Biden'ın yemin töreni için Washington alarmda.

ABD'de gündem Trump'ın azli

Amerika Birleşik Devletleri'nde Kongre baskınının yankıları sürerken, gündemde Trump'ın azli var.

Biden ekibi harekete geçti. Demokratlar, Meclise, Trump'ın azil süreci ile ilgili baskı yapıyor. Anayasa'nın 25. ek maddesi gereği, Trump'ın görevden alınma sürecinin başlatılmasını öngören tasarı, Temsilciler Meclisi'nde.

Demokratların gündeme getirdiği tasarıya, Cumhuriyetçiler itiraz etti. Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, bu süre içinde Pence'in adım atmaması durumunda çarşamba günü Trump'a karşı azil maddesini oylayacaklarını belirtti.

Peki Anayasa'nın 25. ek maddesi nedir? ABD Anayasası'nın 25. Ek Maddesi, bir ABD başkanının görevini yerine getiremeyeceğine kanaat getirilmesi durumunda, başkanın görevden alınarak yerine başkan yardımcısının geçici olarak görevi devralmasını içeriyor.

Tasarıya göre Başkan Yardımcısı Pence'in, Trump'ı görevden alma konusunda adım atması için 24 saatlik süre veriliyor.

WASHINGTON'DA TÖREN ALARMI

Bir yandan da devir teslim töreni için hazırlıklar sürüyor. Washington alarmda. Trump'ın, gerekli hazırlıkların yapılması adına bir ''acil durum'' ilan ettiği belirtildi. Washington Anıtı 'Başkanlık Yemin Törenine yönelik tehdit' gerekçesiyle kapatıldı.

Yemin töreninde çıkacak olası olayları önlemek için başkent Washington'daki Ulusal Muhafız sayısının ise, 15 bine çıkarılabileceği bildirildi.

# abd # trump # joe biden # Amerika Birleşik Devletleri # cumhuriyetçiler # demokratlar