Zana: “Gerçekçi müzakereler başlasın“

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen geleneksel AB, Türkiye ve Kürtler Konferansı’nın 10’uncusunda konuştu.

Zana: “Gerçekçi müzakereler başlasın“

İmralı’daki Barış Süreci: Tarihsel İmkan” özel başlığıyla Brüksel’de başlayan konferansta açılış konuşmasını yapan Zana, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Irak'ın Kuzeyindeki Bölgesel Yönetimin lideri Mesud Barzani’nin Diyarbakır buluşmasına tam destek verdi.

Leyla Zana, Erdoğan ve Öcalan'ın, “çözüm sürecinde” üstlendikleri görevi çarpıcı sözlerle tanımladı. Erdoğan ve Öcalan'ı kamuoyu önünde etkisi tartışılmaz liderler olarak gördüğünü belirten Zana, AKP'nin cumhuriyet tarihi boyunca Kürt meselesinin çözümü yolunda en cesur adımları attığını iddia etti.

AKP umut verdi

“Gerçekçi müzakereler başlasın” çağrısı yapan Zana, “Hükümet, muhataplık meselesinin gerçekçi bir şekilde ele aldı. İmralı ve Kürt Özgürlük Hareketi ile eşzamanlı diyalog mekanizmasını işletmesi anlamlı ve gelecek için umut vericidir. Ancak PKK’nın sosyal ve siyasal hayata dahil edilmesi, Öcalan’ın koşulları gibi ana başlıklarda gerçekçi adımlar atılmaması sürecin ciddiyetinin sorgulanması anlamına gelecektir” dedi.

Aydınlık

# AKP # leyla zana # erdoğan # öcalan # açılım # İmralı