Sağlık Bakanlığı'na yasa talebi: Veteriner hekimler sağlıkta şiddet yasasında yer almak istedi

Kovid-19 aşı çalışmalarında yer alan veterinerler, sorunlarını iletmek için Sağlık Bakanlığı ile görüştü. Görüşmede veterinerler, aşı olacak öncelikli meslek grupları arasında sayılmayı talep etti. Bakanlığın da bu talebe sıcak baktığı öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı'na yasa talebi: Veteriner hekimler sağlıkta şiddet yasasında yer almak istedi

Koronavirüse yabancı olmayan veterinerhekimler, sağlık çalışanları gibi aşılamada öncelik istedi.

Bilim Kurulu'nda yer alan veteriner hekimler, Kovid-19 aşısı çalışmalarına da aktif olarak katkı sunuyor. Ancak Sağlık Bakanlığı bünyesinde değil Orman Bakanlığı'nda istihdam edilen veteriner hekimler aşılamada öncelikli sırada yer almadı.

Bunun üzerine veterinerler, sorunlarını ve taleplerini dile getirmek üzere Sağlık Bakanlığı’nı ziyaret etti. Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu ve beraberindeki heyet, Sağlık Bakan Yardımcıları Prof. Dr. Sabahattin Aydın ve Prof. Dr. Emine Alp Meşe ile görüştü.

Eroğlu, ''Veteriner hekimler sağlık meslek gruplarında tanımlanmasına rağmen aşı için öncelikli grupta değerlendirilmedi. Ancak öncelikli grupta yer alarak aşı olma talebimizi ilettik. Onlar da makul karşıladılar. Her iki bakan yardımcısı da aşı konusunda çalışıyoruz'' dedi.

Toplantıda aşının yanı sıra veteriner hekimlerin de sağlıkta şiddet yasasına dahil edilmesi istendi. Ulusal Kanal’a konuşan Birlik Başkanı Ali Eroğlu, özellikle mezbahalarda veterinerlere şiddetin arttığını kaydetti.

# sağlık # koronavirüs # türk # aşı # Bilim Kurulu # veteriner # hekim # Sağlık Çalışanları # veteriner hekim