ByLock'un alternatifi 'Dingdong'

FETÖ, ByLock’un deşifre olması durumunda mensuplarına "Dingdong" haberleşme programını kullanması talimatını verdi. Ulusal Kanal’ın ulaştığı Yargıtay Genel Kurulu kararına göre, talimat şifreli haberleşme ağı ByLock üzerinden iletildi. Kararda FETÖ'nün ByLock'taki grup isimlerini örgütün hiyerarşik yapılanmasına uygun oluşturduğu da belirtildi

ByLock'un alternatifi 'Dingdong'

ByLock, Eagle, Tango, IMessage.. FETÖ bu programlar deşifre olursa hangi uygulamayı kullanmayı planlıyordu? Bu sorunun yanıtına Ulusal Kanal ulaştı.

Bilgi, Yargıtay Genel Kurulu'nun iki FETÖ'cü hakime verilen cezalar hakkında yazdığı gerekçeli kararda yer aldı.

Ulusal.com.tr'den Gürkan Demir'in haberine göre, kararda, örgütün ByLock üzerinden mensuplarına, deşifre olunduğu düşünüldüğünde ByLock kullanmaya son verilmesi için mesajlar gönderdiği belirtildi. Bu mesajlarda ByLock'un yerine Eagle, Dingdong ve Tango gibi alternatif programlara geçiş yapılması talimatı verildiği kaydedildi.

Genel Kurul kararına göre ByLock uygulamasındaki grupların isimleri örgütün jargonu ve hücre tipi hiyerarşik yapılanmasıyla da uyumlu. Terör örgütünün kullandığı grup isimleri şu şekilde:

"FETÖ’NÜN BYLOCK’TAKİ GRUP İSİMLERİ: Bölge Bayan, Etütçüler, Ev Abileri, İmamlarım, Okulcular, 8 Abiler, 8 Birimciler, 8 Büyük Bölge, Bölgeciler, II Mezuncular, Talebeciler, Üniversiteciler, Zaman Gönüllüler, Mesul, Mesuller, İzdivaç"

Yargıtay kararında, ByLock'un sistematik özelliklerini de ayrıntılı bir şekilde anlattı.

"BYLOCK'UN ÖZELLİKLERİ: Arama motorları üzerinden ByLock'a ilişkin sorgulamaların neredeyse tamamı Türkiye üzerinden gerçekleştirilmiştir. ByLock'a ilişkin sosyal medya ve web siteleri gibi internet kaynaklı paylaşımlar çoğunlukla sahte hesaplar üzerinden yapılmıştır. ByLock iletişim sistemine ait kaynak kodları içerisinde Türkçe "Yetkiniz yok", "Dosya", "Posta" ve "Sesli arama" şeklinde ifadeler yer almaktadır. Benzer şekilde kullanıcı adlarının, çözümlenen şifrelerin büyük çoğunluğunun neredeyse tamamı Türkçe ifadeden oluşmaktadır. Yukarıda izah edilen olgular birlikte değerlendirildiğinde ByLock, FETÖ silahlı terör örgütü mensuplarının kullanımına sunulduğu sonucuna ulaşılmaktadır."

HABER: GÜRKAN DEMİR

ulusal.com.tr

# fetö # yargıtay # ulusal kanal # bylock # eagle