Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı vatandaşı uyardı: Aşı gelmeden dolandırıcılığı başladı

Dünyada salgın nedeniyle her gün binlerce kişi hayatını kaybediyor. Birçok kişi hasta olmamak, normal yaşantısına dönmek için de aşının geleceği günü bekliyor. Ancak bu durumu fırsata çevirmeye çalışan dolandırıcılar da var. "Sağlık Bakanlığı'ndan aradıklarını" söyleyen umut tacirleri, "Aşıda önceliklisiniz, size kayıt oluşturalım" diyerek insanları kandırıyor.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı vatandaşı uyardı: Aşı gelmeden dolandırıcılığı başladı

Aşı gelmeden dolandırıcılığı başladı.

Tüm dünyada salgına karşı aşı çalışmaları sürüyor. Durumu fırsata çeviren umut tacirleri ise vatandaşları arayıp, ''Sağlık Bakanlığı'ndan arıyoruz, aşıda önceliklisiniz, size kayıt oluşturalım'' diyerek insanları kandırıyor. Aşı randevusu bahanesiyle kimlik bilgilerini ele geçirdikleri kişileri dolandırıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, insanların umutları ile oynayan dolandırıcılara karşı harekete geçti. SiberSuçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj paylaştı.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı paylaştığı mesajda, ''Telefonunuza gelebilecek "Aşı Randevu Oluşturma" mesajlarına veya sizi arayıp 'Sağlık Bakanlığı'ndan arıyoruz, aşıda önceliklisiniz, size kayıt oluşturalım' diyerek kişisel bilgilerinizi isteyenlere itibar etmeyiniz. Bu kişilerin amacı oltalama yoluyla dolandırıcılıktır.'' diyerek vatandaşı uyardı

Oltalama, e-mail veya mesajlarla telefonların sistemine giren sanal hırsızların, kişilerin banka, kredi kartı veya sanal hesaplarına dair bilgilerini ele geçirme yöntemi olarak biliniyor.

# aşı # sağlık bakanlığı # emniyet # salgın # suç # siber # tacir