Erdoğan, Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü. Soçi Zirvesi ve Zeytin Dalı Harekâtı gündemdeydi. İkili, "Ulusal Diyalog Kongresi'ndeki netice, önemli bir kazanım" vurgusu yaptı.

Erdoğan, Putin ile görüştü

Soçi Zirvesi, Zeytin Dalı Harekâtı ve İdlib... Türkiye ile Rusya, Suriye için her an temasta... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

İkili Soçi'de düzenlenen Ulusal Diyalog Kongresi, Zeytin Dalı Harekatı ve İdlib'i konuştu. Suriye ile ilgili son gelişmeler masaya yatırıldı, görüş alışverişinde bulunuldu.

Putin-Erdoğan görüşmesinden sonra Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından önemli mesajlar verildi.

Görüşmede, Ulusal Diyalog Kongresi'nde yaşanan pürüzlere rağmen elde edilen neticenin önemli bir kazanım olduğuna dikkat çekildi. Özellikle "Anayasa Komitesi" kurulması konusunda atılan adımın en önemli sonuç olduğuna vurgu yapıldı.

İdlib için de yeniden mutabakat sağlandı. Telefonda, "Gerginliği Azatma Bölgesi"ndeki güvenlik sorunları konuşuldu. Erdoğan ve Putin, Türkiye'nin gözlem noktaları oluşturma sürecine ivme kazandırması konusunda mutabık kaldı.

Ve, Afrin'de Amerika'nın kara gücü PKK/PYD'ye yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı... Bu kritik gündem maddesi ikili ilişkileri her alanda geliştirme kararlılığının teyit edilmesinden hemen önce görüşüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyonlar hakkında Putin ile bilgi paylaşımında bulundu.

ulusal.com.tr

# zeytin dalı harekatı # rusya # suriye # tayyip erdoğan # vladimir putin # soçi zirvesi # İdlip