Rudaw'ın TGB röportajı PKK'da rahatsızlık yarattı

Rudaw’ın Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Yıldırım Gençer ile yaptığı röportaj PKK’yı rahatsız etti.

Rudaw'ın TGB röportajı PKK'da rahatsızlık yarattı

TÜRKİYE GENÇLİK BİRLİĞİ

BASIN BÜROSU

Rudaw’ın Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Yıldırım Gençer ile yaptığı röportaj PKK’yı rahatsız etti.

Erbil yönetimine yakın haber organı Rudaw’ın Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Yıldırım Gençer ile yaptığı röportaj terör örgütü PKK’da ve HDP’de rahatsızlık yarattı.

TGB Genel Başkanı Yıldırım Gençer, Rudaw’a verdiği röportajda Kürtçe anadilde eğitim talebini suni bir talep olarak değerlendirdi. Gençer, HDP’ye verilen oyların Mehmetçiğe kurşun sıkılması, öğretmenlerin katledilmesi için verilmediğini ifade ederken “HDP o oyları dayanak göstererek, kendisine meşru bir alan yaratarak kendi terör faaliyetlerinde kullanıyor. Aslında HDP kendisine verilen oyları teröre alet etmeye çalışıyor. O yüzden o 6 milyon vatandaşımıza büyük bir hata ve yanlış yapıyor. HDP’nin kapatılması demek aslında o 6 milyon insanımızın özgürleşmesi demek” dedi.

Gençer’in bu ifadelerinin Rudaw’da yer alması HDP vekillerini ve PKK’nın yayın organları olan Yeni Yaşam gazetesi ve Artı Gerçek’i rahatsız etti.

Van Başkale Cumhuriyet Başsavcılığı, Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen terör örgütü PKK mensubunun cenaze törenine katılarak, PKK'lının tabutunu taşıyan 26. dönemde vekillik yapan HDP’li Tuğba Hezer ile yine 26. dönem HDP vekili Ferhat Uncu Twitter’da yaptıkları paylaşımlarla rahatsızlıklarını gösterdi.

https://twitter.com/TugbaHezer/status/1371612331554304002

https://twitter.com/FerhatEncu/status/1371425232741875712

Birgün Gazetesi ise Gençer’in “İçimizde Kürt arkadaşlarımız var, diğer etnik gruplardan arkadaşlarımız var ve Kürt sorununa da bakışımız da birlik temelinde, bölünme temelinde değil” ifadesini çarpıtarak “benim de Kürt arkadaşlarım var” metniyle paylaştı.

Rudaw’ın yaptığı röportaj ise şöyle:

https://www.rudaw.net/turkish/interview/14032021

# pkk # hdp # terör örgütü pkk # terör # tgb # van # tunceli # türkiye gençlik birliği # hdp pkk # pkk hdp # Yıldırım Gençer # rudaw # gencer # Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Yıldırım Gençer # TGB Yıldırım Gençer # terör faaliyetleri # yeni yaşam # yeni yaşam gazetesi # TGB PKK