Kayseri Şeker Fabrikası seçime gidiyor

Kayseri Şeker Pancar Ekicileri Kooperatifi, 7 Temmuz'da Genel Kurul'a gitme kararı aldı. Kurulda sandık başına gidecek delegeler, kooperatifin yeni yönetimini belirleyecek. Genel Kurul kararını değerlendiren Kooperatif Başkan Adayı Erkan Öztürk, adil bir yarış için üyeliklerinin önündeki engellerin kaldırılmasını istedi.

Kayseri Şeker Fabrikası seçime gidiyor

Kovid-19 tedbirler kapsamında ertelenen genel kurullar için normalleşme kararının ardından vize çıktı. Kayseri Şeker Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Genel Kurul kararı aldı.

7 Temmuz’da yapılması kararlaştırılan Genel Kurul’da kooperatifin yeni yönetimi belirlenecek.

Fabrikanın Genel Müdürü Osman Canıtez görev başındayken FETÖ üyeliği nedeniyle hapis cezası almıştı. Kayseri Şeker Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay da Osman Canıtez lehine tanıklık yapmıştı. Kooperatifi Başkan Adayı Erkan Öztürk, mevcut başkanın yeniden aday olmasının engellenmesi için çağrı yaptı:

- Biz resmî olarak 15 ay önce basın açıklaması ile aday olduğumuzu duyurmuştuk. Buradaki yapı bize kanunsuz bir şekilde engel olmaya devam etmektedir. Kooperatife üye olmak TC vatandaşının hakkıdır Başkan sırf rakip olduğumuz İçin çiftçiliğimize ve üyeliğimize engel olmaktadır. Sayın cb sayın valimizi göreve davet ediyorum. Bu kişinin FETÖ bağlantısı araştırılmadan buraya aday olması engellenmelidir. YSK tarafından bunun araştırılmasını göreve davet ediyorum.

Kooperatife üye yapılmadığı için aday olmama riskiyle karşı karşıya olan Öztürk, adil yarış için adaylığının engellenmemesini istedi:

- Seçimin durdurulması İçin gerekli başvuruları yapacağız. Üyeliğimiz yapıldığı takdirde hazırız üyeliğimiz olmadığı takdirde başvuruları yapacağız. YK üyelerimiz belli diyelim ki engel oldular Ankara, İstanbul’da valilik çapında büyük eylemler yapacağız.

# fetö # seçim # fabrika # Kayseri Şeker Fabrikası # pancar # kayseri şeker fetö # kayseri şeker