Liseliler Mavi Balina'ya karşı harekete geçiyor

Türkiye Liseliler Birliği (TLB), yüzlerce çocuğun canını alan Mavi Balina adlı “intihar” mekanizmasına karşı harekete geçiyor

Liseliler Mavi Balina'ya karşı harekete geçiyor

TLB Genel Sekreteri Furkan Kaplan, Ulusal Kanal’da konuk olduğu Günaydın Türkiye programında, TLB’nin yakın zamanda, yüzlerce çocuğun ölümüne sebep olan Mavi Balina’ya karşı mücadele başlatacağını söyledi.

ÖLDÜREN OYUN OLUR MU?

Mavi Balina ve Momo türü şeylere “oyun” demenin hata olduğunu belirten Furkan Kaplan, “Oyun, eğitim biliminde de yeri olan, geliştirici, öğretici ve eğlenceli bir şeydir. Ancak Mavi Balina ve Momo öldürüyor. Öldüren bir şeyden oyun olmaz.” dedi.

Problemin sadece Mavi Balina ve Momo olmadığını vurgulayan Furkan Kaplan, “Bilgisayar oyunlarında ciddi şiddet öğeleri var. Oyunu kazanmanız için hırsızlık yapmanız gerekiyor, birini öldürmeniz gerekiyor. Attığınız her mermide puan kazanıyorsunuz…” ifadelerini kullandı.

GENÇLİĞİN DERDİ OYUN DEĞİL

Birçok siyasi partinin seçim çalışmalarını bilgisayar oyunları üzerinden yürüttüğüne dikkat çeken Furkan Kaplan, “Bizler bu kadar oyun bağımlılığına vurgu yaparken, belediye başkan adaylarının gençliğe dair tek vaadi, gençlerin oyun oynarken internetlerinin kesilmeyeceği. Bunun yanı sıra şiddet içeren oyunları oynarken poz veren adaylar da var. ‘Bakın ben gençlerle yan yanayım’ pozları veriyorlar sanki gençliğin tek derdi oyun oynamak, bilgisayarda vakit geçirmekmiş gibi…”

Gençlere kültürel, sanatsal, sportif alanda alan açıldığında sanal bağımlılığın kalmadığını belirten Furkan Kaplan, “TLB’yi takip ettiğinizde bambaşka bir gençlik görüyorsunuz. Sanal bağımlılık yok, tembellik yok; üretkenlik var, çalışkanlık var. TLB’ye tutunan sanata tutunuyor, bilime tutunuyor. ” ifadelerini kullandı.

TLB, 17 Mart Pazar günü saat 15.00’te Kadıköy-Süreyya Operası önünde Mavi Balina’ya karşı basın açıklaması yapacak.

ulusal.com.tr

# Türkiye liseliler birliği # tlb # mavi balina