İşte ihraç edilen isimlerin künyelerinde yazılanlar

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu meslekten ihraç ettiği Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, Celal Kara, Mehmet Yüzgeç ve Süleyman Karaçöl kimdi? Hangi operasyonlarda görev aldılar? "Milli orduya kumpas"ta hangi roller üstlendiler?

İşte ihraç edilen isimlerin künyelerinde yazılanlar

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu meslekten ihraç ettiği Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, Celal Kara, Mehmet Yüzgeç ve Süleyman Karaçöl kimdi? Hangi operasyonlarda görev aldılar? "Milli orduya kumpas"ta hangi roller üstlendiler?

Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, Celal Kara, Mehmet Yüzgeç ve Süleyman Karaçöl; bir dönem sicilleri kabarık özel görevli hakim ve savcıları... 2006 yılında Atabeyler tertibi ile başlayan Cumhuriyet'e karşı işlenen suçlarda hep o isimler yer aldı.

Zekeriya Öz

Cumhuriyeti hedef aldı

Ergenekon kumpasının mimarı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten Em. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a kadar birçok vatan severi tutuklattı.

Zekeriya Öz... F-tipi örgütün AKP iktidarı ile ittifakından aldığı güçle Cumhuriyet tarihinin en büyük kumpas operasyonlarını yürüttü. Ümraniye'de bir gecekonduda, hiçbir zaman bulunmayan bombalarla yaratılan Ergenekon kumpasının mimarlarından. Soruşturmayı başlatan bombaları kimse görmeden imha ettirdi. Danıştay suikasıtını sahte delillerle Ergenekon dosyasına bağlayarak "terör örgütü" suçlamasını yaratan hakim, savcı, polis ekibinin lideri. Zekeriya Öz'ün Astsubay Oktay Yıldırım ile başlattığı asker tutuklatma süreci Genelkurmay Başkanı Orgneral İlker Başbuğ'a kadar uzandı.

Muammer Akkaş

Ergenekon savcısı

Afyon patlamasını Ergenekon'a bağlamak istedi

Sahte gizli tanık devşirmekten yargılandı

Muammer Akkaş, Ergenekon soruşturmasını Zekeriya Öz'den devralan isim... Ergenekon sanıklarından Bedirhan Şinal’i Afyon'daki cephanelik patlaması olayını Ergenekon dosyasına bağlamak için gizli tanıklığa ikna etmekten davalık oldu. Gazeteci Hrant Dink'e suikast soruşturmasını sürümcemede bıraktı, cinayetin arkasındaki F-tipi örgütü gizledi.

Celal Kara

Balyoz Savcısı

102 komutanı tutuklattı

Zeki Üçok'a 402 yıl hapis istedi

Celal Kara, Balyoz ve İstanbul “Askeri Casusluk” kumpaslarının savcısı... Balyoz davasında 102 komutan hakkında yakalama kararı çıkartan savcı olarak da çıktı karşımıza, 43 subay ve TÜBİTAK görevilisinin cezalandırılmasını sağlayan isim olarak da. Cemaati suçüstü yakalayan askeri savcı Ahmet Zeki Üçok’a kurulan “Sahte Çürük Raporu” kumpasında 402 yıla kadar hapsi cezası istemesi kazındı hafızalara.

Savcı Mehmet Yüzgeç, Hakim Süleyman Karaçöl Biri yasa dışı dinleme kararları istedi diğer de onayladı

Savcı Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl de bir çok F tipi hakim ve savcı gibi; siyasetçilerden işadamlarına, gazetecilerden aydınlara çok sayıda önemli isim için alınan yasa dışı dinleme ve takip kararlarına imza attı.

ulusalkanal.com.tr

# kumpas # Zekeriya Öz # Muammer Akkaş # celal kara # mehmet yüzgeç # Süleyman Karaçöl