MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt: HDP kapatılsın, CHP sana yazıklar olsun

HDP ve CHP’den 3 milletvekilinin vekilliği düşürülünce Meclis’te tansiyon yükseldi. HDP ve CHP’li vekiller "faşizme karşı omuz omuza" sloganını attı. Tepki gösteren MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “HDP kapatılsın, CHP sana yazıklar olsun” mesajı paylaştı.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt: HDP kapatılsın, CHP sana yazıklar olsun

Haklarında kesinleşmiş hapis cezaları bulunan CHP'li Enis Berberoğlu ile HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliği düşürüldü. Meclis’te gerginlik çıktı.

PKK’nın siyasi uzantısı HDP ve CHP’li vekiller, konuya ilişkin okunan Cumhurbaşkanlığı tezkeresini engellemeye çalıştı. Vekiller sıralara vurarak slogan attı.

Bu görüntüleri MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt sosyal medya hesabından paylaştı. Meclis’te "faşizme karşı omuz omuza" sloganın atılmasına tepki gösterdi. Enginyurt mesajında “TBMM de CHP ve HDP, Vekillerinin Milletvekilliği düşünce,"Faşizme karşı omuz omuza "diye birlikte slogan atıyor ve Devlete baş kaldırıyorlar. HDP KAPATILSIN. CHP SANA YAZIKLAR OLSUN” ifadelerini kullandı.

Berberoğlu, Farisoğulları ve Güven'in cezaları, Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nce onanmıştı. Böylece CHP'nin milletvekili sayısı 139'dan 138'e, HDP'nin milletvekili sayısı da 60'tan 58'e düştü.

ulusal.com.tr

# chp # mhp # hdp # Cemal Enginyurt