Oruç Reis’in Kaptanı Uzşen: "Oruç Reis'te olmak onur ve gurur meselesidir"

Doğu Akdeniz’deki kritik görevi ile dünyanın konuştuğu Sismik Araştırma Gemisi Oruç Reis, Antalya Limanı’nda yeni görevine hazırlanıyor. Türkiye'nin denizlerdeki milli gururu Oruç Reis’in kaptanı Cankat Uzşen, Mavi Vatan mücadelesini anlattı. Uzşen, "Oruç Reis'te olmak büyük onur ve gurur meselesi" dedi.

Oruç Reis’in Kaptanı Uzşen: "Oruç Reis'te olmak onur ve gurur meselesidir"

Oruç Reissismik araştırma gemisi Ankara ve Atina arasındaki gerilimde, 35 gün boyunca Doğu Akdeniz’deydi. Defalarca görev süresi uzatıldı. Türk Donanmasının refakatinde, her an sıcak çatışmaya dönebilecek bir alanda faaliyet yürüttü.

Oruç Reis’in kaptanı Cankat Uzşen, Doğu Akdeniz'de devam eden görev sürecini ve Mavi Vatan’da yaşadıklarını anlattı.

Yüzde 90 yerli tasarım, işçilik ve entegrasyonu olan Oruç Reis gemisi, kıta sahanlığı ve doğal kaynak aramaları başta olmak üzere her türlü jeolojik, jeofizik, hidrografik ve oşinografik araştırmaları gerçekleştirebiliyor. Tam donanımlı ve çok amaçlı yapısıyla dünyada az sayıdaki araştırma gemilerinden biri… 8 bin metre derinliğe kadar 3 boyutlu, 15 bin metre derinliğe kadar iki boyutlu sismik operasyonları yapabiliyor.

Kaptan Cankat Uzşen, Oruç Reis ile uzun zamandır hayalini kurduğu görevi yerine getirmenin gururunu yaşıyor.

Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, Antalya Limanı’nda yeni NAVTEX için hazırlıklarını tamamlıyor. Kaptan Uzşen, bakım ve ikmalin ardından Oruç Reis'in görevine devam edeceğini vurguladı.

ulusal.com.tr

# doğu akdeniz # Navtex # Oruç Reis # sismik araştırma gemisi